På tur med menneskets beste venn « Sola Bobil

På tur med menneskets beste venn

Nå vil nok en del bobileiere hevde at bobilen er menneskets beste venn, mens de fleste andre nok tenker mer i retning av en logrende og fornøyd hund. Det fine er at den ene ikke utelukker den andre. Hund i bobil går som regel helt fint. Her er en del bobiltips både du og hunden vil sette pris på.

Sikre hunden din riktig under kjøring

Det er viktig å sikre hunden under kjøring. Det finnes ulike måter å løse dette på. Man kan enten ha hunden i bur, eller sikre den ved hjelp av en sele. Valg av løsning kommer an på hundens størrelse og hvordan bobilen er løst. Skal du ha hunden i bur må dette være sikret på riktig måte. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den beste løsningen for deg og hunden din! 

Start med en tilvenningsperiode

Det kan vært lurt med en tilvenningsperiode for å gjøre hunden trygg i bobilen. Start med kortere kjøreturer og gjerne en overnatting. Ta med noe kjent hjemmefra som du vet hunden liker, for eksempel en bamse eller et pledd. Med en gradvis tilvenning kan du også unngå at hunden blir bilsyk. 

Utvendig dusj

Utvendig dusj er supert når du har hund med deg på tur. Da kan du enkelt vaske av søle og slipper at hunden drar dette med seg inn i bobilen. 

Gi hunden nok vann

Sørg for at hunden får nok vann i løpet av kjøreturen. Det kan være lurt å investere i en vannskål som ikke søler når du kjører. Det gjør livet enklere både for deg og hunden din. 

Ha alltid førstehjelpsskrin tilgjengelig

Skulle hunden bli syk underveis er det viktig å ha førstehjelpsskrin tilgjengelig. Når du er på tur, kan det noen ganger være langt til nærmeste veterinær. Førstehjelpsskrinet bør blant annet inneholde flåttfjerner, sårspray og klotang.

Skal du på utenlandsreise?

Skal du på utenlandsreise må du huske at hunden trenger eget pass. Et hundepass inneholder chipnummer og dokumentasjon av vaksiner og behandlinger og utstedes hos veterinæren. Her er det smart å være tidlig ute. Ved utenlandsreiser er det også lurt å sjekke hvilke vaksiner som kreves i landene du skal reise til, og hvilke regler som gjelder der. 

Advarsel! Det kan være at hunden trives så godt i bobilen at du må montere hjul på hundehuset.

God tur.

Vår ambassadør Kari og hunden Truls tilbringer store deler av året i bobil. Her er hennes 6 beste tips til deg som vil ha hunden med på bobiltur!

  1. Husk å ha med nok gass til varmesystemet på vinteren, hunder liker å ha det varmt og godt.
  2. Ha alltid mat og vann stående fremme.
  3. Legg inn nok stopp, både du og hunden din trenger pauser.
  4. Lukk opp vindu.
  5. Ha det ryddig sånn at hunden kan bevege seg fritt når du stopper.
  6. På sommeren er det viktig at du ikke har hunden i en varm bobil.


Fra bloggen vår

Sola Bobil