På tur med menneskets beste venn « Sola Bobil

På tur med menneskets beste venn

Nå vil nok en del bobileiere hevde at bobilen er menneskets beste venn, mens de fleste andre nok tenker mer i retning av en logrende og fornøyd hund. Det fine er at den ene ikke utelukker den andre. Hund i bobil går som regel helt fint. Her er en del bobiltips både du og hunden vil sette pris på.

Sikre hunden din riktig under kjøring

Det er viktig å sikre hunden under kjøring. Det finnes ulike måter å løse dette på. Du kan enten ha hunden i bur, eller sikre den ved hjelp av en sele. Hvilken løsningen du bør gå for kommer an på hundens størrelse og hvordan bobilen er løst. Skal du ha hunden i bur må dette være sikret på riktig måte. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den beste løsningen for deg og hunden din! 

Start med en tilvenningsperiode

Det kan vært lurt å starte med en tilvenningsperiode for å gjøre hunden trygg i bobilen. Start med kortere kjøreturer, etterhvert som hunden blir tryggere kan du legge inn en overnatting. Ta med noe kjent hjemmefra som du vet hunden liker, for eksempel en bamse eller et pledd. Med en gradvis tilvenning er det også mindre sjanse for at hunden blir bilsyk.

Utvendig dusj

En utvendig dusj er veldig praktisk når du har hund med deg på tur. Da kan du enkelt vaske av søle ute sånn at ikke hunden drar med seg dette inn i bobilen.

Gi hunden nok vann

Sørg for at hunden får nok vann i løpet av kjøreturen. Invester gjerne i en vannskål som ikke søler når du kjører. Det gjør livet enklere både for deg og hunden din. 

Ha alltid førstehjelpsskrin tilgjengelig

Når du er på tur kan det noen ganger være langt til nærmeste veterinær, derfor er det ekstra viktig at du har et førtehjelpsskrin lett tilgjengelig. Dette bør blant annet inneholde flåttfjerner, sårspray og klotang.

Skal du på utenlandsreise?

Skal du på utenlandsreise må du huske at hunden trenger eget pass. Et hundepass inneholder chipnummer og dokumentasjon av vaksiner og behandlinger og utstedes hos veterinæren. Her er det smart å være tidlig ute. Ved utenlandsreiser er det også lurt å sjekke hvilke vaksiner som kreves i landene du skal reise til, og hvilke regler som gjelder der. 

Advarsel! Det kan være at hunden trives så godt i bobilen at du må montere hjul på hundehuset.

God tur.


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds