Kombinerer bobillivet med frisbeegolf « Sola Bobil

Kombinerer bobillivet med frisbeegolf!

Terje Tobiassen og kona elsker å kombinere turer i bobilen med frisbeegolf, og bruker gjerne både helger og ukedager på den populære sporten.

I mange år ble bobilen mest brukt til å reise fra campingplass til campingplass sammen med barna, men Terje savnet å være mer aktiv på tur. Han var ikke typen til å gå turer bare for turen i seg selv, og ville gjerne ha et formål når han først skulle være i aktivitet. Da barna ikke lenger skulle være med på ferie, benyttet de sjansen. Det startet med at de tok med seg sykler på tur til Italia. Fiskestangen ble også flittig brukt, og mange nye fiskevann utforsket. Noen nye bobilvenner gjorde at ekteparet i fjor ble introdusert for frisbeegolf, og siden har de ikke sett seg tilbake!

– Frisbeegolf er en fantastisk aktivitet. Her kommer du deg ut i skog og mark og får masse bevegelse samtidig som du har det gøy. Det beste av alt er at kona er like giret på dette som meg, sier Terje engasjert.

Da det sporty paret satte snuten mot Tyskland i sommer var frisbeegolf et av målene med turen. De gledet seg veldig til å teste ut baner i et nytt land.

Terje lastet ned appen uDisc som ved hjelp av et kart viser deg alle frisbeegolfbanene i et område. De kjørte etter kartet og fant nye baner hver dag. Og de hadde aldri problemer med å finne campingplasser i nærheten.

Populær sport

Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sporter, og det kommer stadig nye baner både i Norge og utlandet. Det er en fin aktivitet for folk i alle aldre, her kan både store og små være med. For å komme i gang trenger du bare en disk eller to. Et nybegynnersett koster rundt 350 kr, og inneholder en driver, en midrange driver og en putter. Diskene veier lite, noe som er veldig praktisk når du må ta hensyn til nyttelast.

– I Norge er det enda enklere å finne steder å overnatte i nærheten av frisbeegolfbaner enn det er i utlandet, forklarer Terje. – Her har du ikke bare campingplasser og bobilparkeringer som du kan benytte deg av, men også allemannsretten, og da kan du jo nesten stå parkert hvor du vil.

Terje har allerede rukket å teste en del baner, og har flere anbefalinger å komme med.

– I sommer kom vi over en drøm av en bane ute på en øy i Honnevje i Valle. 

Det var 18 kurver i nydelige omgivelser. En helt fantastisk opplevelse, forteller han engasjert.

Han trekker også frem banen på Jørpeland som en av sine favoritter.  

– Vi liker oss veldig godt på Jørpeland, stedet har virkelig blitt et eldorado for bobilfolk. Vi pleier å overnatte på den flotte bobilparkeringen i Vågen. Herfra tar det bare 8 minutter å spasere ned til Jørpelandsstrømmen. Banen består av 12 hull, og er relativt enkel, forsikrer han. 

– På Hidra har de også en veldig fin bane, men her er det et stykke å gå fra bobilparkeringen, så det kan være greit å ha med seg sykler, sier Terje. 

Han anbefaler å være litt tålmodig når du prøver frisbeegolf for første gang, det kan nemlig ta litt tid før du får taket på det. Se gjerne filmer på YouTube for inspirasjon, og start med de enkleste banene. Bryne, Ganddal og Randaberg har baner som er godt tilrettelagt for nybegynnere. 

Han håper å kunne inspirere enda flere til å komme seg ut når de er på tur, uansett om det er på frisbeegolf eller andre aktiviteter. 

– Vi har alltid med oss både fiskestang, sykler og disker når vi reiser med bobilen. Da er vi klar for nye eventyr!


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds