Gøy med barn i bobil « Sola Bobil

Gøy med barn i bobil

Stadig flere barnefamilier skaffer seg bobil. Å reise på langtur med barn i bobilen kan være drøm. Men det er noen ting du skal ta hensyn til for at drømmen skal gå helt i oppfyllelse.

Forsvarlig sikring

Det aller viktigste er å sikre barna forsvarlig under kjøreturen. Det er samme krav til sikring av barn i bobil som i vanlig personbil. Barn opptil 135 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt og høyde. Barn som er mellom 135-150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr hvis det er tilgjengelig i bilen.

 

Sjekk nyttelastkapasitet

Når hele familien reiser på tur kan det fort bli mye bagasje. Sjekk bobilens nyttelastkapasitet før du reiser så unngår du en kjedelig bot. Skal du kjøpe ny bobil kan det være lurt å gjøre seg opp noen tanker om nyttelast på forhånd. Jo høyere nyttelast, jo mer kan du ha med deg!

Underholdning til kjøreturen

Skal dere kjøre langt kan det være lurt med litt underholdning til kjøreturen. Har du spisebord ved sitteplassen kan barna pusle, tegne eller se filmer. Hør på barnas favoritt sanger eller sett på en lydbok. Det finnes også mange morsomme billeker hele familien kan være med på, bokstavleken er alltid en slager. Vær kreativ, bare fantasien setter grenser!

Snacks

Husk å pakke med enkle måltider og snacks til kjøreturen. Frukt og grønnsaker kan være gode alternativ, det er sunt og smuler lite. Unngå drikke med kullsyre, dette fører fort til flere toalettbesøk. 

Unngå de lengste kjørestrekningene

Med barn i bilen er det lurt å unngå de lengste kjørestrekningene, fem timer er ofte mer enn nok for de minste. Legg inn nok pauser hvor både store og små kan strekke på beina. Har du små barn kan det være lurt å legge kjøreturen til tidlig morgen eller sent på kveld når barna skal sove.

Barnevennlige campingplasser

Legg overnattingene til campingplasser som egner seg godt for barn. Store lekeplasser eller svømmebasseng slår sjelden feil hos de små. På campingplasser er det ofte andre mange barn og det er ikke vanskelig å finne nye lekekamerater. Husk å booke campingplass på forhånd, det blir fort fullt!

Få klesvasken unnagjort når du kan!

Med en hel familie på tur blir det fort mye klesvask. Stopper du på en campingplass har du som regel tilgang på vaskemaskin og tørketrommel, da kan det være lurt å få unnagjort klesvasken mens du har mulighet. Reiser du på fricamping må du ta klesvasken for hånd, ta med tørkestativ og vaskepulver!

Ta med sykler

Det er ingen dum idé å ta med sykler på bobilturen. Å sykle inn til nærmeste by kan fort bli en opplevelse i seg selv. Med sykkel er det også enkelt for barna å komme seg rundt på campingplassen på egenhånd. Har du ikke sykkelstativ fra før, finner du det i vår utstyrsbutikk. 

Bobilferie med barn byr på et hav av muligheter. Det er bare å begynne å drømme seg bort. 

5 barnevennlige campingplasser

  1. Moysand familiecamping
  2. Mikkelparken
  3. Norsjo ferieland
  4. Brusand camping
  5. Sørlandet feriesenter

Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds