Vinterferie med bobilen « Sola Bobil

Vinterferie med bobilen

Hvorfor bare bruke bobilen i sommerhalvåret? De fleste moderne bobiler har både isolasjon og varmeannlegg som gjør det lett å dra på tur året rundt. Stadig flere oppdager de spennende mulighetene bobilen gir på vinterstid. Her har vi noen kloke råd som sikrer de gode bobilopplevelsene når kulda setter inn.

Kjør forsiktig

Når du bruker bobilen på vinteren er det viktig at du kjører ekstra forsiktig. Bobiler er baktunge, har mye lengre bremselengde enn personbiler og generelt dårligere kjøreegenskaper. Det kan være lurt å legge kjøreturen til Riks- eller Europaveier der det er mulig. Disse veiene er ofte bedre vedlikeholdt og vil saltes og brøytes gjennom vinteren. Det er heller ikke dumt å legge reisetiden til et tidspunkt med lite trafikk. Når du skal ut på tur om vinteren anbefaler vi alltid at du skifter til nye piggdekk, da får dekkene bedre veigrep. Du vet aldri hvilke forhold du møter, husk å ha spade, slepetau og kjetting lett tilgjengelig. 

Parkering på vinteren

Stadig flere campingplasser i Norge har åpent også om vinteren. Her finner du en komplett oversikt over alle campingplasser i Norge. Fortrekker du fricamping, er heller ikke det et problem. Ofte er det lettere å finne parkeringsplass om vinteren enn om sommeren. Bare husk at du ikke kan parkere utenfor vei eller parkeringsplass. Står du på utmark må du være minst 150 meter fra nærmeste hus og du kan ikke bli på samme plass i mer enn 2 døgn. Husk å sjekke været dit du reiser på forhånd så slipper du å måtte snu på grunn av dårlig føre. 

Oppgrader batterisystemet

Det kan være en fordel med ekstra bodelsbatteri når du bruker bobilen din på vinteren, spesielt om du fricamper. Vi anbefaler å oppgradere batterisystemet med et lithiumbatteri som tåler kulden godt. Les mer om lithiumbatteri og andre løsninger for camping uten strømkabel her .

Varmesystem i bobilen

De fleste bobiler i dag er godt isolert og utstyrt med varmesystem som holder bobilen varm og god i kulden. Bobilene har enten vann- eller luftvarme som begge er godt egnet for vinterbruk. Men bruker du bobilen i ekstrem kulde kan det være lurt å se etter en bobil med varmesystem som går på vann, da dette som regel gir hakket jevnere og mer behagelig varme.  

Pass på at vannet ikke fryser

Er du på tur i temperaturer på -15 grader eller lavere er det stor sannsynlighet for at du opplever problemer med vannet i bobilen din. Plutselig tetter det seg i dusjen eller fryser i spillvannstanken. Skal du bruke bobilen i ekstrem kulde anbefaler vi derfor at du velger en bobil som er spesialtilpasset dette formålet. Eura Mobil er den perfekte vinterbobilen og er blant annet utstyrt med dobbelt gulv og oppvarmet spillvannstank. Se vårt store utvalg av Eura Mobil her

Så da kan vinteren bare komme. God tur.


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds