15# TV og internett « Sola Bobil

15# TV og internett

Å komme til et hotell uten TV eller trådløst nett, er i beste fall en skuffelse. Så hvorfor skal du ikke ha samme gode standard i bobilen? Det finnes flere gode løsninger både for mobilt bredbånd og TV. Nedenfor har vi beskrevet noen av de mest aktuelle, enten det handler om jobb eller underholdning.

Internett i bobilen

For å få internett i bobilen din trenger du et mobilt bredbånd. De fleste operatører tilbyr i dag mobilt bredbånd som er godt egnet for bobillivet, men husk at du må velge en operatør som har en bærbar løsning og ikke er avhengig av tilgang til strøm for å fungere. 

Internett i utlandet

Det kan være vanskelig å få tak i mobilt bredbånd som fungerer utenfor Skandinavia. Skal du reise til Tyskland, Italia eller kanskje enda lengre vil vi heller anbefale at du benytter deg av offentlige tilgangspunkter som kjøpesenter, bensinstasjoner og campingplasser for å få tilgang til internett i bobilen din.

Parabol

Vil du se favorittserien din på bobiltur? Det er ulike måter å få TV-signaler i en bobil. Tidligere var det svært vanlig å ha parabol i bobilen. Dette er en ganske dyr løsning, som vi sjelden anbefaler våre kunder. Velger du likevel å gå for parabol bør du kjøpe en som er selvsøkende. Da slipper du å finne signalene manuelt hver gang du stopper på et nytt sted. Har du parabol anbefaler vi Canal Digital sin TV-pakke.

Antenne

Det er også mulig å få inn TV-signaler via en antenne. Vi har selvsøkende antenne som tåler vær og vind i vår utstyrsbutikk. Med antenne anbefaler vi Riks-TV sin TV-pakke. Når abonnementet er opprettet, får du tilsendt et kort og en kortleser som kobles til TV-en din og tar imot signaler fra antennen. Ifølge Riks-TV skal signalene skal være tilgjengelig i 90% av Norge. Hvor gode signaler antennen får vil selvsagt avhenge av hvor bobilen er plassert. Husk at et tre eller et fjell kan hindre signalene. 

Strømming

Smart-TV er den billigste måten å få TV-signaler i en bobil, og den løsningen vi stort sett anbefaler våre kunder. Du er avhengig av å ha mobilt bredbånd og gode internettforbindelser, men vi opplever at dette er noe de aller fleste ønsker eller har fra før. Du slipper alle problemer knyttet til signal og med Google Chrome eller AppleTV strømmer du enkelt og billig dine favorittserier. Husk at dette først og fremst kan ses på en mobil eller ett nettbrett. Vil du se på TV-skjerm kan du kjøpe en HDMI-kabel.  

Innebygd smart-TV

Fra og med mars 2020 vil alle nye biler vi får inn ha TVér med smart funksjon. Det vil si at du ikke er avhengig av Google Chromecast eller AppleTV for å strømme ulike tjenester. Dette er rett og slett innebygd i TV-en. Vil du ha tilgang til lineær TV, kan du enkelt montere en antenne, og signalene går direkte til TVén. 

Hvor mye data bør du ha inkludert?

Lurer du på hvor mye data du bør ha inkludert i abonnementet ditt når du skal strømme? Hvilken kvalitet du velger å se i, vil påvirke datamengden. Har du et abonnement med 300 GB data i måneden, kan du se 428 timer med Neflix i SD, 100 timer i HD eller 42 timer i Ultra-HD. 

Da er det opp til deg om du vil ha «drive-in» underholdning, mobilt kontor, eller begge deler. 

God tur.

Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds