Fjord og fjell, skog og mark. Dramatiske landskap, sjarmerende småplasser – landet vårt er en gedigen skattekiste som bare venter på å bli oppdaget av deg. Om du elsker det aktive og sportslige, eller foretrekker det mer komfortable og avslappende, tar bobilen deg akkurat dit det passer best. Og med bobil har du mer enn nok fleksibilitet til at alle kan få sine ønsker oppfylt samtidig.
I Norge har vi over 1000 campingplasser, så her finnes det noe for enhver smak. Her finner du en oversikt over alle campingplassene som er med i merkeordningen til NHO reiseliv. Vi har plukket ut et knippe campingplasser vi mener er verdt et besøk.
Skottevik feriesenter er den perfekte campingplassen for deg som reiser med familie. Campingplassen ligger idyllisk til i Lillesands skjærgård. Her du har ikke mindre enn fem badestrender i kort gangavstand og tilgang på en rekke aktiviteter for store og små. Blant annet svømmebasseng, dykkersenter, volleyball- og basketballbaner, store lekeområder, gratis kano- og båtutlån, hoppepute og hinderløype. Det er heller ikke langt å reise til dyreparken i Kristiansand for de som ønsker det. Les mer her .
Vi kan også anbefale Dønfoss camping som ligger midt mellom Lom, Geiranger og Stryn. Campingplassen har fantastisk beliggenhet rett ved den mektige Dønfossen, og eget svømmebasseng. Dønfoss Camping er et mekka for den eventyrlystne, fra campingplassen har du kort vei til aktiviteter som jakt, fiske, fjellturer, rafting og klatrepark. Det er heller ikke en lang kjøretur til populære Loen. Les mer om Dønfoss camping her .
Om du ønsker å komme enda tettere på naturen eller synes campingplassen blir for folksom, bør du prøve fricamping. Når du fricamper overnatter du på steder som i utgangspunktet ikke er tilrettelagt for bobil. Allemannsretten gjelder over hele Norge og gir deg rett til å ferdes ganske fritt i naturen. Men det er et par regler det er viktig å huske på. Du har ikke lov til å kjøre utenfor vei eller parkeringsplasser. Du kan heller ikke parkere for nær boliger, eller andre steder hvor du kan være til sjenanse. Og der du parkerer må du ikke være til hinder for trafikken plassen egentlig er beregnet på.
Når du fricamper er du avhengig av en batteriløsning som gir deg nok strøm. Det er kjedelig å være på tur og plutselig oppdage at du ikke får ladet mobilen eller at varmesystemet ikke fungerer. Oppgraderer du batterisystemet med et Lithium-batteri har du vanligvis nok strøm for 4-5 dager, men det vil selvsagt variere etter hvor mye strøm du bruker. Les mer om ulike løsninger for camping uten strømkabel her .
Det kan være lurt å lage et budsjett før du setter ut på tur. Med bobil finnes det gode alternativer for enhver lommebok. Fricamping er et rimelig alternativ, du betaler kun for mat og de utgiftene som er knyttet til selve kjøringen. Du finner campingplasser i alle mulige prisklasser, her velger du selv om du ønsker å gå for luksus eller budsjett. Husk å ta ferje- og bomutgifter med i beregningen, disse er det som regel en del av når du reiser i Norge.
«Bobilapp» er en app alle bobileiere bør ha på mobilen sin. Da vet du alltid hvor du finner nærmeste bobilparkering, tømmestasjon, campingplass, bensinstasjon og verksted.
Har du ikke feriert i bobil før, kan det være lurt å anskaffe den i god tid før selve sommerferien slik at du får tatt en del kortere tilvenningsturer først. Det gjør det lettere å planlegge og forberede den norske bobilferien. God fornøyelse.
Hvorfor bare bruke bobilen i sommerhalvåret? Stadig flere oppdager de spennende mulighetene bobilen gir på vinterstid. Les våre beste råd for vinterbruk!
Finn ut merÅ ha med seg hund i bobil er ingen problem. Her er en del bobiltips både du og hunden din vil sette pris på!
Finn ut merFricamping blir mer og mer populært blant bobileiere. Du kommer enda tettere på spektakulære naturopplevelser og har friheten til å reise akkurat dit du vil. Men ikke glem at du trenger strøm!
Finn ut mer