Spennende matopplevelser langs veien « Sola Bobil

Spennende matopplevelser langs veien!

Uten mat og drikke, duger helten ikke! Hva med å gjøre litt ekstra ut av pausene på vei til din neste destinasjon? Du finner mange spennende matopplevelser langs de norske veiene. Vi har plukket ut et knippe som vi tror du vil like.

Geiranger sjokolade kafe og butikk

Glad i sjokolade? Da er dette plassen for deg! Den sjarmerende kaféen i idylliske Geiranger byr på norsk kvalitetssjokolade med et hav av spennende smaker, blant annet brunost, whisky og blåbær. For deg som vil se hvordan sjokoladen blir laget, har de egne vinduer inn til produksjonen. De serverer også hjemmelaget softis, sjokoladevafler på pinne, og varm sjokolade. Et søtt stopp på veien!

Se mer her

Til Elise fra Marius

I den hjemmekoselige restauranten Til Elise fra Marius i bygda Utskarpen serverer de mat laget av lokale råvarer. Konseptet har de døpt “fra beite til bord” og her skal råvarene være mest mulig kortreist. Du kan velge mellom en åtteretters meny eller en sekstenretters smaksmeny som varierer med årstidene. Marius og Elise som driver restauranten har begge vært medlem av Det Norske Kokkelandslaget og jobbet på flere av landets mest anerkjente restauranter, så her kan du forvente et måltid av ypperste kvalitet!

Se mer her

Foto: Kristoffer Mollevik

Foto: Hanna Evensen

Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg

I landlige omgivelser på Jæren, like utenfor Bryne sentrum, ligger Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg. Som navnet tilsier holder spisestedet til i et trivelig drivhus, flott dekorert med planter og brukte skatter. Ta gjerne turen innom ved lunsjtider og la deg begeistre av en herlig buffét med salater i alle slags varianter, hjemmelaget brød og andre deilige delikatesser. Her kan det være lurt å reservere bord i forkant, det blir fort fullt. Sjekk deres nettsider for åpningstider. 

Se mer her

Bakeriet i Lom

Like ved den mektige elven i Lom ligger et av Norges mest kjente bakerier. Her kan du kjøpe rykende ferske brød og rundstykker i alle former og varianter. De har selvsagt også et imponerende utvalg av boller, wienerbrød og deilige kaker. I tillegg finner du flere smakfulle pizzaer på menyen. Ta med deg maten til turen videre, eller nyt på den trivelige uteserveringen med utsikt over elven. Obs! Bakeriet er blitt svært populært, og det kan være en del kø om sommeren. 

Se mer her

Den Gyldne Omvei

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei i Inderøy kommune i Trøndelag er et must for alle som er glad i god mat og drikke! Langs den sjarmerende ruta ligger 20 lokale aktører som tilbyr unike matopplevelser i flotte omgivelser. Her er kvalitet og tradisjon i fokus. Besøk Berg Gård som er en av landets beste akevittprodusenter, smak på prisvinnende oster hos Gangstad Gårdsysteri eller ta turen innom Øyna restaurant for en deilig, kortreist middag. For å få maksimalt ut av stoppet kan du finne frem sykkelen. Det er nemlig veldig fint å sykle i området. Husk å sjekke åpningstider før du reiser, så slipper du å komme til låste dører!

Se mer her

Foto: Ellen Holmstad

Byrkjedalstunet

Byrkjedalstunet i Bjerkreim kommune ligger flott til i naturen med fjellene i bakgrunnen. På menyen står norsk, tradisjonsrik mat som kjøttkaker, aure, lapper og rømmegrøt, på torsdager serverer de også komle. Alt er selvsagt hjemmelaget. Vegg i vegg med restauranten ligger Bjerkreims eget lysstøperi. Her kan du lage egne lys, eller kjøpe med noen av de som er produsert på plassen. De har også et stort utvalg av lokal kunst og andre interiørvarer. 

Se mer her

Valldal safteri

I trivelige Valldal sentrum holder tradisjonsrike Valldal Safteri til. Her kan du kjøpe safter og syltetøy laget av ferske bær fra de ulike bygdene i nærheten. Safteriet har produsert helt siden 1919. De leverer topp kvalitet og selvsagt den gode, hjemmelagde smaken. Velg mellom moltesyltetøy, kirsebærsyltetøy, eplesaft, plommesyltetøy, bringebærsaft og masse annet. Kjøp med for å nyte ferskt syltetøy på rundstykkene til frokost i ferien eller ta med deg hjem! Saft og syltetøy har lang holdbarhetsdato og er enkelt å fryse. 

Se mer her

Tips oss gjerne om dine favoritter!


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds