Kjekke vinteraktiviteter « Sola Bobil

Kjekke vinteraktiviteter!

Den norske vinteren byr på vakker natur og mektige opplevelser. En perfekt årstid for å reise på nye eventyr med bobil. La deg inspirere av forslagene nedenfor når du planlegger din neste vinterreise!

Nordlyssafari

Nord-Norge er et av stedene i verden hvor det er størst sannsynlighet for å se nordlys, og regionen er derfor blitt et populært mål for nordlysturister fra hele verden. Hva er vel mer magisk enn å sitte foran bålet en mørk vinterkveld og se Aurora Borealis danse over nattehimmelen? Nordlyset er vanligvis mest synlig langs kysten fra Lofoten til Nordkapp i perioden september til mars. Last ned appen Norway Lights for å se hvor det er best prognoser. Tips! Det kan være lurt å sette av flere dager i området, så slipper du å bli skuffet hvis nordlyset ikke dukker opp den første kvelden. Mens du venter har Nord-Norge massevis av andre spennende ting du kan se og gjøre! 

Hundekjøring

Drømt om å teste ut hundekjøring? Da er du ikke alene! Hundekjøring er blitt en populær vinteraktivitet blant reiseglade nordmenn, og det med god grunn. De ivrige hundene tar deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert vinterlandskap. Du kan prøve å styre sleden selv, eller nyte turen som passasjer. Her er det ingen krav om å kunne noe på forhånd, og du får god opplæring før turen starter. Hundekjøring tilbys i store deler av landet, blant annet i Røros og på Beitostølen, De fleste av stedene har både korte og lange turer, så her fins noe som passer for alle. 

Fartsfylte akebakker

Visste du at det finnes egne akebakker på flere kilometer med heis som tar deg til toppen? En fin aktivitet for hele familien! I tillegg til fart og spenning kan du nyte den fantastiske utsikten på veien nedover. I de tøffeste bakkene er det ofte en aldersgrense på 10-12 år, men det finnes også alternativer for de minste. Mange av akebakkene ligger i tilknytning til skianlegg. Loen Skylift, Dagali Fjellpark og Storefjell Ski- Akesenter er noen av sentrene som tilbyr en dag i akebakken litt utenom det vanlige. 

Julemarked i vinterbyen Røros

Røros har fått plass på verdensarvlisten og er en populær vinterdestinasjon. Hver desember arrangerer de julemarked i den sjarmerende handlegaten, noe som er blitt en turistattraksjon i seg selv. Med flotte juledekorasjoner, trivelige markedsboder og nisser som vandrer rundt i gatene er du garantert julestemning! Her kan du også leie spark, eller ta deg en tur med hest og slede. Røros er en av Norges kaldeste byer, så sjansene for snø er store. Bare husk å kle deg godt!

Bortover eller nedover ski

I Norge er det gode skimuligheter uansett om du foretrekker adrenalinet på vei nedover i en bratt slalombakke eller søndagstur i en nypreppet langrennsløype. Mange av skianleggene i Norge har egne campingplasser like ved, noe som gjør det enkelt å reise på skiferie med bobil. De siste årene har det også kommet flere bobilparkeringer som ligger flott til for deg som vil gå på langrenn. Her er det bare å spenne på seg skiene, og begynne turen like utenfor døren. God tur!

Isfisking

Hvem sier at man bare kan fiske om sommeren? Det er jo like gøy på vinteren! Men husk å ivareta sikkerheten når du tester fiskelykken på vinterføre. Det kan være lurt å slå seg sammen med noen som har god erfaring med isfisking fra før sånn at du er helt sikker på at isen er trygg. Det er også fint med noen som har litt peiling på hvor fisken er under isen, det er nemlig ikke alltid like lett å finne ut. Mange steder har de guider som kan hjelpe deg med dette. Skitt fiske!

Badstu

De siste årene har det dukket opp mange fine badstuer i Norge, både i byene og ute i naturen! En perfekt måte å starte dagen på. Nyt roen, mens svetten renner. Besøket må selvsagt avsluttes med en dukkert i det kalde havet for å kjøle seg ned igjen. Her er noen flotte badstuer du kan teste ut. Preikestolen Basecamp i Ryfylke utenfor Stavanger, Heit Sørfjorden i Hardanger, Soria Moria Innsjøen Bandak i Telemark, Oslo Fjord Sauna.

Kilde: https://www.visitnorway.no/


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds