Fine steder for fricamping i Norge « Sola Bobil

Fine steder for fricamping i Norge

– Det er først når du tør å frigjøre deg fra strømkabelen at du virkelig får utnyttet det fulle potensialet i bobilen, sier fricampingentusiast, Terje Tobiassen. Han elsker å reise rundt i Norge og oppdage nye steder.

– Vi har skapt så mange gode minner på denne måten! Det er en del som syns fricamping er litt skummelt, men det er bare å kaste seg ut i det, du ikke kommer til å angre, fortsetter han. 

Med allemannsretten vi har i Norge, kan du faktisk parkere nesten hvor du vil. Det gir deg en fantastisk mulighet til å oppdage nye fiskevann, fotturer, frisbeegolfbaner eller skiløyper. Du kommer tett på naturen, og får som regel stoppestedet helt for deg selv. 

Terje husker aller best da han og kona stod på en bortgjemt parkeringsplass midt på Hardangervidda for nesten 10 år siden.

 – Kona lagde kjøttkaker, og det er den beste middagen jeg noen gang har hatt. Etterpå kom regnet, og vi satte oss inn i bobilen og bare nøt roen. Det var faktisk første gang vi prøvde oss på fricamping, og du kan trygt si at vi ble bitt av basillen. Jeg husker vi tenkte at dette var livet, mimrer han. 

Ikke bare gir fricamping deg tilgang på mange nye opplevelser, det er også en svært rimelig måte å feriere på. Når du parkerer langs veien eller på rasteplasser betalinger du ingenting. Bedre blir det ikke!

I Norge har vi mange flotte området som er godt egnet for å overnatte i det fri. Her har vi noen tips som vi håper kan inspirere deg når du skal planlegge din neste fricamping tur!

Panoramavegen

Panoramavegen er nesten 5 mil lang og går fra Hemsedal til Fagernes. Vegen lever definitivt opp til navnet sitt. Kontrasten mellom mektig høyfjell med bratte stup og bølgende setervidde med stølsgrender, fiskevann, elver og bjørkeskog er betagende. Sannsynligvis et av de flotteste stedene i Norge!

Tømmestasjoner i nærheten: Trøym renseanlegg i Hemsedal kommune.

Jotunheimen

I Jotunheimen kan du fint tilbringe tre uker uten å sove samme sted to ganger, her er det bare å velge og vrake i steder å parkere. Det mektige fjellandskapet inviterer til fantastiske naturopplevelser, og du finner blant annet to av Norges høyeste fjell i området, Galdhøpiggen og Glittertind. Et mekka for deg som er glad i fotturer og klatring! Velg gjerne veistrekningene Fv51 over Valdresflya og Fv55 over Sognefjellet når du skal fricampe.

Tømmestasjoner i nærheten: Nordal servicesenter/Esso i Lom kommmune.

Sognefjorden

Langs den vakre Sognefjorden bugner det av fine steder å parkere. Her kan vi anbefale å reisen om våren, da er det full blomstring på alle fruktgårdene i området, et helt fantastisk syn! Kjør over Vikafjellet for flott utsikt til fjord og fjell. Veiene er gode, og det er mange steder å stoppe underveis.

Tømmestasjoner i nærheten: Utladalen camping i Årdal kommune, Shell Gudvangen i Aurland kommune.

Senja

I Troms, på Norges nest største øy, kan du overnatte omgitt av vill og vakker natur. Senja er et idyllisk sted som på mange måter kan minne om Lofoten, men som ikke har like mange turister enda. Da er det enda større sjanse for at du får stoppestedene for deg selv. Her er det både strand, fjord, fjell, skog og hav, og området byr på mange spennende utendørs aktiviteter. I Senja finner du også en av Norges nasjonale turistveger.

Tømmestasjoner i nærheten: Senja Fjordcamp i Senja kommune.

Terje sine beste tips i Rogaland

Terje reiser mye i Rogaland når han er på tur med bobilen. Han er blitt en kløpper på å finne skjulte perler, og deler mer enn gjerne!

– I Setesdalsheiene kan du stå på en grusplass like ved Håhellervatnet. Herfra kan du gå til den nydelige sandstranden Rågeloni som ligger midt oppe på fjellet. Turen tar 1,5 time hver vei, og er relativt enkel. Et helt unikt sted som bare må oppleves, forteller han entusiastisk. 

– Vi overnatter ofte på Suleskar, ikke bare er det mange fine steder å parkere her, området byr også på en hel haug av flotte fiskevann. Perfekt for deg som vil teste fiskelykken!

Vi liker oss også veldig godt ved Hunnevatnet i Sirdal. Her er det gode muligheter for blåbærplukking på høsten, fortsetter han. 

Påfyll av inspirasjon

Når du starter med fricamping kan det være fint å få litt påfyll av inspirasjon til steder å besøke. På Facebook finnes det egne fricamping grupper som du kan bli medlem i. Her legges det daglig ut tips fra folk i alle deler av landet.

Magne Klann har reist Norge på kryss og tvers og samlet sine beste fricamping tips i boken “Bobilguiden” som du finner i utstyrsbutikken vår. Alle stedene er presentert med fine dronebilder, detaljerte veibeskrivelser og muligheter i området. Du kan også laste ned appen med samme navn.

Vil du vite mer om de ulike strømløsningene som finnes når du skal fricampe? Da kan du lese artikkelen vår her.


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds