Bobiltur på Vestlandet « Sola Bobil

Bobiltur på Vestlandet!

Mektig natur og fantastiske byer – oppdag alt det vakre Vestlandet har å by på! Med flere steder på verdensarvlisten har Vestlandet blitt svært populært både blant internasjonale turister og nordmenn som ferierer i eget land. Det unike fjordlandskapet er virkelig noe av det flotteste vi har her i landet, i tillegg kan regionen lokke med et mangfold av spennende opplevelser! Her kan du også la selve reisen være en del av målet – på Vestlandet finner du ti av Norges nasjonale turistveier. Garantert en bobiltur for minnebøkene!

Lysefjorden

Lysefjorden like utenfor Stavanger er et mekka for deg som er glad i fjellturer. Her kan du velge og vrake i turer med ulik vanskelighetsgrad. Gå til verdenskjente Preikestolen, ta turen opp de 444 trinnene i Flørlitrappene eller test høydeskrekken på Kjeragbolten. For deg som ikke er like glad i å gå, kan dagscruise fra Stavanger eller en guidet kajakktur også være en fin måte å oppleve den vakre fjorden på.

Overnatting: Songesand Camping, Kjerag Lysebotn Camping Resort, Preikestolen bobilparkering.

Stavanger

Når du først er i Rogaland, bør du definitivt sette av en dag i matbyen Stavanger. Her finner du blant annet flere av Norges beste restauranter som RE-NAA, Sabi Omakase og Fisketorget. Besøker du byen i slutten av juni kan du ta turen innom Gladmaten som er Norges største matfestival. I Stavanger er det også mye annet å gjøre. Besøk den sjarmerende Fargegata med barer og restauranter i alle regnbuens farger, eller lær mer om den lokale historien på Oljemuseet. 

Overnatting: Mosvangen Camping Stavanger, Sokn Camping

Flor & Fjære

For deg som er interessert i hage og blomster er en tur til vakre Flor & Fjære noe du rett og slett ikke kan gå glipp av! Turen starter med båt fra Stavanger sentrum, etter ca. 20 minutter kommer du frem til en liten øy med en frodig hage på hele 50 mål. Her får du en omvisning blant blomster og planter i alle slags farger og varianter. Oppholdet avsluttes med en deilig tre-retters middag. 

Se mer informasjon her.

Geiranger

Geiranger er kåret til et av de vakreste stedene i verden, og et must når du reiser til Vestlandet. Her kan det være lurt å legge turen utenom sommersesongen sånn at du slipper de største folkemengdene. Kjør opp til Geiranger Skywalker som ligger 1500 meter over havet for fantastisk utsikt over fjorden, eller dra på fossevandring og se naturkreftene herje på nært hold. Er du glad i fart og spenning er rib-fjordsafari en opplevelse du garantert sent vil glemme. I Geiranger er det også mye spennende mat. Besøk gjerne de lokale spisestedene mens du er i området. Eller hva med en tur innom en av de mange fruktgårdene som produserer sider, eplemost og saft?

Overnatting: Solhaug Fjord Camping, Vinje Camping

Flåm

Flåm er aller mest kjent for Flåmsbanen som går gjennom den bratte og frodige Flåmsdalen, men stedet har også mye annet å by på! Her finner du blant annet Norges lengste zipline. Sus gjennom vakkert naturlandskap i 100 kilometer i timen for en sightseeing opplevelse litt utenom det vanlige. Flåm har også en av landets mest populære sykkelruter. På “Rallarvegen” sykler du fra høyfjellet og ned til fjorden. Turen tar ca. 10 timer og krever ikke all verdens erfaring fra før. Er du interessert i historie kan en tur innom vikingbyen Njadarheim i Gudvangen. Her kan du lære om livet for 1000 år siden. Og er du i Flåm eller på vei forbi, ikke glem å ta turen innom Flåm Bakeri! Her får du herlig italiensk pizza, sandwicher, håndverksbakst, lokalprodusert juice og nydelig kaffe fra folk som virkelig bryr seg om det de lager og serverer. 

Overnatting: Flåm Camping og Vandrarheim 

Atlanterhavsvegen

Den nasjonale turistveien mellom Kristiansund og Molde blir ofte omtalt som verdens vakreste biltur, og det er ikke uten grunn! Den 8,3 kilometer lange veien snor seg over Hustadvika ved hjelp av holmer og massevis av broer. Det tar i utgangspunktet ikke mer enn 2-3 timer å kjøre, men her er det mange fine steder å stoppe på veien. Blant annet kaféen på Eldshusøya med egen utsiktssti, utsiktsverandaen på Askevågen, eller bakeriet på Håholmen. Det er fine fiskemuligheter langs hele veien!

Overnatting: Atlanterhavsveien Sjøstuer, Atlanten Turistsenter

Voss

Besøk Norges ekstremsporthovedstad, Voss! Kjenn adrenalinet pumpe på rafting i en av Europas tøffeste raftingelver, på to hjul i fjellene, eller når du kaster deg ut av et fly med fallskjerm på ryggen. Voss har også aktiviteter for deg som ikke er fullt så vågal. I vindtunnelen kan du kjenne på følelsen av fritt fall i trygge og kontrollerte omgivelser. Passer for folk i alle aldre. Det er også flott å ta gondolen opp til Hangurstoppen for panoramautsikt over hele bygda. Er du glad i tradisjonsrik, norsk mat bør du absolutt teste ut noen av de lokale spisestedene. Her kan du spise rømmegrøt, spekemat og pinnekjøtt, eller hva med å prøve delikatessen smalahove? 

Overnatting: Flatlandsmo Camping, Myrkdalen Camping, Voss bubilparkering.

Bergen

Bergen – byen mellom de syv fjellene! Rusle i de koselige brosteinsgatene eller se på det yrende livet på Bryggen som har fått plass på verdensarvlisten. I Bergen finner du mange fine butikker og restauranter. En 20 minutters spasertur fra sentrum ligger Norges største akvarium med pingviner, slanger og krokodiller – perfekt for deg som reiser med små barn!

Avslutt gjerne besøket med en tur opp til Fløyen, enten til fots eller med Fløibanen, og nyt den fantastiske utsikten over hele byen!

Overnatting: Bergenshallen, Lone Camping, Bergen Camping Park

Kilde: https://www.visitnorway.no/


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds