#18 Campingferie i Europa – dette må du tenke på « Sola Bobil

#18 Campingferie i Europa – dette må du tenke på!

Når du reiser med bobil i Europa slipper du både dyre flybilletter og kjipe hoteller. Da ligger alt til rette for en avslappende reise. Men det er et par ting du bør tenke på før du setter snuten sørover. 

Bestill grønt kort

Grønt kort er et internasjonalt forsikringskort som bekrefter at du har gyldig ansvarsforsikring. Det er ikke påbudt, men hvis du havner i et trafikkuhell og må bevise at du har forsikring, er dette veldig greit å ha. Du får utstedt kortet hos forsikringsselskapet ditt, helt gratis.

Obs! Skal du kjøre langt? Husk å utvide kjørelengden på forsikringen din om det er nødvendig.

Miljømerking i Tyskland, Østerrike og Frankrike

De siste årene har det blitt innført miljømerking i både Tyskland, Østerrike og Frankrike. Det betyr at du ikke har lov til å kjøre inn i en del av byene i disse landene uten å kjøpe et miljøoblat. Oblatet kan kjøpes på nett før du reiser, og fungerer som et klistremerke som plasseres i frontruta av bobilen. Hvor mye det koster vil avhenge av hvilket land du skal til samt vekt og motor på kjøretøyet. Uten oblatet risikerer du å bli bøtelagt. Målet med miljømerkingen er å bedre luftkvaliteten i sentrumskjernen av større byer.

Du kan kjøpe miljøoblatene her

Ta med Europeisk helsetrygdkort

Med et Europeisk helsetrygdkort kan du dokumentere at du har rett til dekning på nødvendig helsehjelp på samme måte som de lokale innbyggerne når du oppholder deg i alle EØS-land samt Sveits. Vi anbefaler alltid å ha dette med når du reiser utenfor Norges grenser.

Du kan søke om Europeisk helsetrygdkort her.

Les deg opp på lokale trafikkregler

Det er viktig å sette seg inn i de lokale trafikkreglene i landene du skal kjøre i. I Frankrike er det blant annet påbudt å ha alkometer i bilen, og i Tyskland er det ikke lov å kjøre raskere enn 100 kilometer i timen med en bil som veier mer enn 3,5 tonn.

Unngå fricamping

Å overnatte langs veien i utlandet er dessverre ikke alltid like trygt som det vi er vant med her hjemme. For å være på den sikre siden er det lurt å legge alle overnattinger til campingplasser eller bobilparkeringer.

Sørg for å ha en reiseklar bobil

Det er alltid en risiko for at det skjer noe med bobilen mens du er på tur, men gjør du noen ekstra tiltak før du reiser er sjansen mye mindre. Ta gjerne en service, da vil kvalifiserte fagpersoner sjekke at alt er som det skal med bobilen din. Når du tar servicen hos oss, får du alltid ett års mobilitetsgaranti uten ekstra kostnad. Mobilitetsgarantien gjelder også i Europa.

Bestill time for service her

Se Torgeir sin sjekkliste for en reiseklar bobil her.

Ikke glem bompenger og veiavgifter

Flere av landene i Europa har både bompenger og veiavgifter. Dette kan det være lurt å ha i bakhode når du skal sette opp et budsjett for reisen. Det kan også være greit å vite at det ikke er alle plasser du kan betale bompengene med Autopass, så noen av stedene må du ha kontanter tilgjengelig.

Invester i en god GPS

Et ordentlig navigasjonssystem er helt avgjørende når du skal navigere deg frem i et nytt land og vil garantert spare deg for mye stress. Vi anbefaler (produktnavn) sin GPS som du får kjøpt i vår utstyrsbutikk.

Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds