Slik lager du god mat i bobilen « Sola Bobil

Slik lager du god mat i bobilen!

Mange forbinder mat i bobil med en ensformig og lettvint kost, men slik trenger det absolutt ikke å være! I denne artikkelen håper vi å inspirere deg til å teste ut noen nye retter. Med gode råd på veien tror vi fort du vil oppdage at det er like enkelt å lage god mat i bobilen som det er på kjøkkenet hjemme! 

Boksovn fra Omnia

For mange med eldre bobiler er mangel på stekeovn den største barrieren for å komme i gang med matlagingen. Det har vi heldigvis en løsning på! Boksovnen fra Omnia kan brukes direkte på gasskomfyren, og fungerer like bra som en vanlig stekeovn. Du får både under og overvarme, og i tillegg følger det med flere ulike former for baking, så her er det bare å slå seg løs! 

Bobilkokken Ingeborg Dirdal har samlet sine favoritt Omnia-oppskrifter i en kokebok, og her kan vi garantere at det er mye som frister! Både Omnia boksovn og kokeboken til Ingeborg får du kjøpt i vår utstyrsbutikk.

Matlaging på kokebluss og grill

Selv uten stekeovn er det mye godt du kan lage – du kommer nemlig langt med kokebluss og grill!

Gryteretter, supper og pasta oppskrifter er perfekt for deg som bruker kokebluss, og det trenger selvfølgelig ikke å være Toro. Det er ofte mye enklere enn du tror å lage fra bunnen av! Hva med en deilig meksikansk inspirert tomatsuppe eller kanskje en linsegryte med chilli og ingefær? Våg å prøve noe nytt! 

Grilling er et must på bobiltur, og her er det virkelig bare fantasien som setter grenser! Visste du for eksempel at fajitas er veldig enkelt å lage på grillen? Har du pizzastein er hjemmelaget pizza en slager. Ta på det fyllet du liker best, og vipps, helgekosen er sikret! Grillet sopp er også veldig godt, både som grillspyd og bakt i folie med løk og timian. Avslutt med å grille ananas for en smakfull dessert.

Middagsretter uten varmebehandling

Det er ikke hver dag du trenger å diske opp med de mest avanserte rettene. Til de gangene du er lei av oppvask eller har lyst å bruke tiden på noe annet, har vi noen enkle, men smakfulle middagstips, som du verken trenger panner, gryter eller grill for å lage! Det er ingen grunn til at maten ikke skal smake godt selv om du ikke står på kjøkkenet i flere timer. 

Den klassiske lefserullen med spekeskinke og ruccula er svært enkel å tilberede, og faller i smak hos de aller fleste. Laksesashimi med soyadressing høres kanskje avansert ut, men det går overraskende kjapt å lage, og er definitivt verdt et forsøk. På sommeren er det også nydelig med salater. Miks mango, avokado og jordbær for en frisk og deilig smak eller bruk det du har i kjøleskapet. Enkelt, og veldig godt!

Bruk riktig utstyr

I bobil er det ekstra viktig at du bruker riktig utstyr for at matlagingen skal være så lettvint som mulig! Visste du for eksempel at det finnes smalere gryter som er beregnet på mindre koketopper og stekepanner som har tre rom? Et servise med silikonbelegg på undersiden sørger for at alt holder seg på bordet, også under kjøreturen. Tenk gjerne på at kjøkkenutstyret skal være enkelt å pakke ned, sånn at det tar minst mulig plass når det ikke er i bruk. 

Alle produktene i vår utstyrsbutikk er nøye valgt ut og beregnet på livet i bobil. Det vil du merke på både på kvaliteten og funksjonaliteten. Ta turen innom så hjelper vi deg å finne det du trenger!

Gode tips


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds