16# Fukt « Sola Bobil

16# Fukt

Fuktskader er et velkjent problem for mange bobileiere. Får skadene tid til å utvikle seg er de ofte både tidkrevende, og ikke minst kostbare å reparere. Fukttester, riktig forsikring, og forebyggende tiltak er derfor svært viktig. Her gir vi deg en rask innføring.

Pass på at fuktgarantien er gyldig så lenge som mulig

En ny bobil kommer alltid med fuktgaranti. For at garantien skal gjelde krever produsenten at du gjennomfører fukttester hos godkjent verksted med jevne mellomrom. Husk at det ofte er veldig strenge regler for intervallet mellom fukttestene, så sett deg godt inn i retningslinjene som gjelder for din bobil. I mange tilfeller skal fukttesten gjennomføres hvert år på registreringsdato pluss eller minus 30 dager.

Jevnlige fukttester hos autorisert verksted

Det er veldig lurt å utføre jevnlige fukttester også etter at garantien er utgått. Da vil skader oppdages på et tidlig tidspunkt, og være enklere og rimeligere å reparere. Fukttester er også viktige for å kunne dokumentere tilstanden på bobilen ved et eventuelt salg.

Forsikring som dekker fuktskader

Flere av forsikringsselskapene har forsikringer som gjelder mot fuktskader så lenge fukttest utføres med et intervall på 12. måneder. Hos vår partner, Gjensidige, heter denne typen forsikring Bobil Pluss. Vi anbefaler alle bobileiere å gå for denne type løsning. Les mer om Bobil Pluss her.


Fukttest inkluderer:

– Fysisk sjekk med to typer fuktmåler.
– En grundig visuell sjekk.
– Spray av samtlige pakninger med silikon.

Pris:

Bybobil fra 1250,-
Ordinær bobil fra 1850,-

Du kan bestille time hos vårt verksted her.

Sjekk bobilen selv

I tillegg til jevnlige fukttester og forsikring kan det være lurt å følge med selv. Sjekk luker, bak gardiner og i bagasjerom. Skulle du oppdage fukt, er det viktig at du tar kontakt med et verksted så fort som mulig – fuktskader utvikler seg ofte raskt. Se også etter sprekker og lekkasjer.

Fuktalarm

Nå har endelig den første fuktavdekkende alarmen kommet på markedet. Gjennom sensorer som monteres på utsatte plasser i bobilen, måler Avara Moist fuktigheten kontinuerlig. Hvis den oppdager for høye verdier, vil du bli varslet. Dette gjør det enda enklere å oppdage skader på et tidlig tidspunkt. Bare husk at det ikke fjerner behovet for en årlig fukttest. Du kan lese mer om alarmen her.

Luftavfukter

Invester gjerne i en god luftavfukter som kan fjerne fuktigheten i luften, både mens bobilen er i bruk, og når den står lagret. Fuktigheten gjøres om til vann, og samles i en beholder som du kan tømme. Det vil også bidra til bedre inneklima i bobilen. Et alternativ til luftavfukter er en vifte, som sikrer at luften sirkulerer. Husk å åpne skap og senke ned senger for å få mest mulig gjennomtrekk.

La bobilen stå under tak

La bobilen stå under tak når den ikke er i bruk. Da reduserer du risikoen for å få inn fukt fra regn og snø. Det finnes også egne lagertelt som du kan ha bobilen i når den står parkert.

Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds