Mange bobiler er godt isolerte og egner seg ypperlig for helårsbruk i Norge. Men når blåfargen på termometeret nærmer seg 15 minusgrader, er du avhengig av et velfungerende varmesystem og nok strøm. Her er noen tips du bør ta med deg:
Har du ikke tilgang til strøm der du parkerer, kan en ladeforsterker kombinert med lithium batteri være godt å ha. Den gir deg både mer strøm i batteribanken, men også raskere lading når motoren sviver. Med andre ord: Mer frihet til å dra dit du vil.
Solceller på taket er et godt alternativ for å ha tilgang til strøm utenfor allfarvei. Bytt også til lithiumsbatteri, denne nye teknologien tillater å lagre mye mer strøm og veier bare en tredjedel av tradisjonell blybatterier.
Et godt vedlikeholdt gass anlegg vil være mer effektivt og bidra til lavere drivstoff- og propankostnader. Det vil også være mer pålitelig og velfungerende så du er sikret god komfort. Og vedlikehold forebygger selvsagt kostbare reparasjoner. Godt dokumentert service på gassanlegg bidrar også til å holde oppe gjenkjøpsverdien på bobilen din. Alde varmesystem bruker frostvæske som sirkulerer i rørene. Frostvæsken må etterfylles årlig fordi væsken fordamper. Frostvæsken skiftes helt hvert femte år hvis du bruker Aldes frostvæske. Bruker du andre frostvæsker må de skiftes hvert tredje år. Alde-systemene må også vedlikeholdes jevnlig. Hvis det irrer i rørsystemet, er det nesten umulig å reparere. Husk å ta service hos bobilforhandleren, vi har kontroll på hele bilen også hva som gjelder i bodelen.
Når bobilen har stått lagret om vinteren er det en del ting du må sjekke før du kan ta den i bruk igjen. Se Torgeirs sjekkliste her!
Finn ut merNår du reiser med bobil i Europa slipper du både dyre flybilletter og kjipe hoteller. Da ligger alt til rette for en avslappende reise. Men det er et par ting du bør tenke på før du setter snuten sørover.
Finn ut mer