Klargjøring til sesongen er halve gleden « Sola Bobil

Klargjøring til sesongen er halve gleden

Begynner reiselysten å krible i kroppen? Gjør ventetiden kortere og sesongen bedre med skikkelig klargjøring av bobilen. Her er noen enkle, men viktige tips som gir deg større trygghet på veien samtidig som du tar godt vare på bobilen din.

Se etter skader

Det første du bør gjøre er å se etter eventuelle skader som kan ha oppstått i løpet av vinteren. Start med påbygget. Her bør du være ekstra oppmerksom på skjøtene. Kontroller også at takluken er tett. Ta en nøye gjennomgang av dekkene og se etter sprekker og lekkasjer i ventilen. Mønsteret i dekkene skal være tydelig, og lufttrykket må være korrekt. Til slutt går du over alle utvendige lys og sjekker at de fungerer slik de skal. Her kan det være greit med litt hjelp.

Ta en grundig utvendig vask

Etter en lang vinter trenger bobilen din en grundig vask utvendig. Bruker du feil såpe når du vasker bobilen utvendig kan du i verste fall risikere at vinduene på bobilen sprekker eller at fugemassen tørker inn. En bobil er nemlig limt i skjøtene og en mild såpe er derfor alfa omega. Vi anbefaler såpene fra Abnet, til tross for de skånsomme egenskapene er de ekstremt effektive, også på smuss. Husk at vinduene i en bobil er laget av akryl og ikke bør vaskes med kost. Dette gjelder også takluken. 

Innvendig vask

Til den innvendige vasken kan du bruke de samme produktene som du bruker i husholdningen. Du finner et stort utvalg av rengjøringsprodukter til innvendig bruk i vår utstyrsbutikk. Vask godt over bad, kjøkkenavdeling, kjøleskap, gulv og sittegruppe. Ta et sveip over vinduene også, ikke minst i førerhuset. Det gir bedre sikt og økt trygghet. Det er viktig å ikke vaske plastikk-toalettet med for sterk vaskemiddel.

Sjekk at vannsystemet fungerer

Det er viktig å sjekke at det ikke har oppstått frostskader på vannsystemet i løpet av de kalde vintermånedene. Steng alle kraner som har vært åpne under vinteren, fyll vann på vanntanken og kjør vannet gjennom vannsystemet. Når du har sjekket at alt er i orden, gjør du det samme med et rensemiddel. Rensemiddeletet vil fjerne eventuell skitt som har samlet seg i rørene. 

Sjekk gasskap- og tilgang

Ta en grundig gjennomgang av gasskapet. Sjekk at det ikke har oppstått sprekker i gasslangen i løpet av vinteren. Husk også at gasslanger skal byttes hvert fjerde år. Du finner datostempling på selve slangen. For å teste om gasstilgangen fortsatt fungerer, tenner du på et kokebluss. Når flammen er jevn kan du også sjekke at kjøleskap og varmesystem fungerer slik det skal.  

Årlig service

Vi anbefaler at du tar en årlig service på din bobil. Motor, gir, drivverk og fjæring bør sjekkes av en fagperson før du setter ut på tur. Når du utfører servicen hos oss får du ett års mobilitetsgaranti. Med mobilitetsgaranti kan du senke skuldrene når du er ute å reiser, skulle det oppstå problemer med bobilen din, får du gratis frakt til nærmeste autoriserte bobilverksted. Bestill time for service her.  

Skal bobilen din ha EU-kontroll?

Når du klargjør bobilen kan det være lurt å sjekke om den skal ha EU-kontroll. Det gjør du enkelt her. Vi utfører EU-kontroll på bobiler inntil 7500 kg. Bestill EU-kontroll til din bobil her.

Polering

Sist, men ikke minst, anbefaler vi at du polerer bobilen din en gang i året. Dette er viktig for å gi lakken lengst mulig levetid, i tillegg til at bobilen ser enda flottere ut. Du bør vente til temperaturen er godt over 10 grader før du går i gang med poleringen, da vil effekten være størst.  

Følger du disse tipsene, får du enda mer glede ut av bobilen. Og det er stor fare for at reiselysten stiger enda noen hakk. 

God tur!


Fra bloggen vår

Sola Bobil