Klargjøring til sesongen er halve gleden « Sola Bobil

Klargjøring til sesongen er halve gleden

Begynner reiselysten å krible i kroppen? Gjør ventetiden kortere og sesongen bedre med skikkelig klargjøring av bobilen. Her er noen enkle, men viktige tips som gir deg større trygghet på veien samtidig som du tar godt vare på bobilen din.

Se etter skader

Det første du bør gjøre er å se etter eventuelle skader som kan ha oppstått i løpet av vinteren. Start med påbygget. Her bør du være ekstra oppmerksom på skjøtene. Kontroller også at takluken er tett. Ta en nøye gjennomgang av dekkene, og se etter sprekker og lekkasjer i ventilen. Mønsteret i dekkene skal være tydelig, og lufttrykket må være korrekt. Avslutt med en gjennomgang av alle utvendige lys. Her kan det være greit med litt hjelp.

Ta en grundig utvendig vask

Etter en lang vinter trenger bobilen din en grundig vask utvendig. Bobiler er limt i skjøtene, så for å unngå at vinduene sprekker eller at fugemassen tørker inn, er det veldig viktig at du bruker en mild såpe. Vinduene i en bobil er laget av akryl, og bør ikke vaskes med kost. Dette gjelder også takluken. 

Innvendig vask

Til den innvendige vasken kan du bruke de samme produktene som du bruker i husholdningen. Du finner et stort utvalg av rengjøringsprodukter i vår utstyrsbutikk. Vask godt over bad, kjøkkenavdeling, kjøleskap, gulv og sittegruppe. Avslutt med et sveip over vinduene, ikke minst i førerhuset. Det gir bedre sikt og økt trygghet. Husk at du ikke skal vaske plastikk-toalettet med et vaskemiddel som er for sterkt.

Sjekk at vannsystemet fungerer

Det er viktig å sjekke at det ikke har oppstått frostskader på vannsystemet i løpet av de kalde vintermånedene. Steng alle kraner som har vært åpne under vinteren, fyll vann på vanntanken og kjør vannet gjennom vannsystemet. Sørg for at alle ventiler er lukket, ikke glem frostventilen som åpner av seg selv. Undersøk at det ikke lekker under bilen. Hvis alt er i orden kan du gjøre det samme med et rensemiddel. Rensemiddeletet vil fjerne eventuell skitt som har samlet seg i rørene. 

Sjekk gasskap- og tilgang

Start med å skru på gassen i gasskapet. Når du først er inne i gasskapet kan du sjekke at det ikke har oppstått sprekker i gasslangen i løpet av vinteren. Husk at gasslangen skal byttes ut hvis den er eldre en fire år, du finner datostempling på selve slangen.

Etter at gassen er skrudd på, tenner du et kokebluss. Da ser du om gassen faktisk er gått på, og du får luft ut av systemet. Når flammen er jevn kan du sjekke at kjøleskap og varmesystem fungerer slik det skal. Noen ganger trengs det flere forsøk for å få start.

Sjekk batteriet

Batterier har selvutlading når de ikke er i bruk, og det er derfor viktig at du tester både startbatteri og bodelsbatteri etter at bobilen har stått lagret. Dersom det er behov kan du toppladet batteriene med en batterilader.

Årlig service

Vi anbefaler at du tar en årlig service på din bobil. Motor, gir, drivverk og fjæring bør sjekkes av en fagperson før du setter ut på tur. Når du utfører servicen hos oss får du ett års mobilitetsgaranti. Med mobilitetsgaranti kan du senke skuldrene når du er ute å reiser, skulle det oppstå problemer med bobilen din, får du gratis frakt til nærmeste autoriserte bobilverksted. Gjelder for biler opp til 5 tonn. Bestill time for service her.  

Skal bobilen din ha EU-kontroll?

Når du klargjør bobilen kan det være lurt å sjekke om den skal ha EU-kontroll. Det gjør du enkelt her. Vi utfører EU-kontroll på bobiler inntil 7500 kg. Bestill EU-kontroll til din bobil her.

Polering

Sist, men ikke minst, anbefaler vi at du polerer bobilen din en gang i året. Dette er viktig for å gi lakken lengst mulig levetid, i tillegg til at bobilen ser enda flottere ut. Du bør vente til temperaturen er godt over 10 grader før du går i gang med poleringen, da vil effekten være størst.  

Ønsker du en grundigere gjennomgang finner du det i service og garantiheftet du fikk ved overlevering av bobilen din. Har du andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss – vi hjelper deg mer enn gjerne. Og med det sagt gjenstår det bare å ønske en god sesong!


Bestill nyhetsbrev

This will close in 20 seconds