Velkommen til Sola Bobil sitt nettsted « Sola Bobil

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

(mer…)

Trygg og trivelig norgesferie

Fjord og fjell, skog og mark. Dramatiske landskap, sjarmerende småplasser – landet vårt er en gedigen skattekiste som bare venter på å bli oppdaget av deg. Om du elsker det aktive og sportslige, eller foretrekker det mer komfortable og avslappende, tar bobilen deg akkurat dit det passer best. Og med bobil har du mer enn nok fleksibilitet til at alle kan få sine ønsker oppfylt samtidig.

Et mangfold av campingplasser

I Norge har vi over 1000 campingplasser, så her finnes det noe for enhver smak. På denne linken finner du alle campingplassene som er med i merkeordningen til NHO reiseliv og her er det enkelt å finne informasjon og renslighet, beliggenhet og lignende. De fleste campingplassene i Norge har innført strenge smittevernstiltak, og skal være trygge å besøke. Vi har funnet et knippe campingplasser vi mener er verdt et besøk. 

Familiecamping i Lillesand

Skottevik feriesenter er den perfekte campingplassen for deg som reiser med familie. Campingplassen ligger idyllisk til i Lillesands skjærgård. Her du har ikke mindre enn fem badestrender i kort gangavstand og tilgang på en rekke aktiviteter for store og små. Blant annet svømmebasseng, dykkersenter, volleyball- og basketballbaner, store lekeområder, gratis kano- og båtutlån, hoppepute og hinderløype. Det er heller ikke langt å reise til dyreparken i Kristiansand for de som ønsker det. Les mer her.

Dønfoss camping for den eventyrlystne

Vi kan også anbefale Dønfoss camping som ligger midt mellom Lom, Geiranger og Stryn. Campingplassen har fantastisk beliggenhet rett ved den mektige Dønfossen, og eget svømmebasseng. Dønfoss Camping er et mekka for den eventyrlystne, fra campingplassen har du kort vei til aktiviteter som jakt, fiske, fjellturer, rafting og klatrepark. Det er heller ikke en lang kjøretur til populære Loen. Les mer om Dønfoss camping her.

Kom tettere på naturen med fricamping

Om du ønsker å komme enda tettere på naturen eller synes campingplassen blir for folksom, bør du prøve fricamping. Når du fricamper overnatter du på steder som i utgangspunktet ikke er tilrettelagt for bobil. Allemannsretten gjelder over hele Norge og gir deg rett til å ferdes ganske fritt i naturen. Men det er et par regler det er viktig å huske på. Du har ikke lov til å kjøre utenfor vei eller parkeringsplasser. Du kan heller ikke parkere for nær boliger, eller andre steder hvor du kan være til sjenanse. Og der du parkerer må du ikke være til hinder for trafikken plassen egentlig er beregnet på. 

Camping uten strømkabel

Når du fricamper er du avhengig av en batteriløsning som gir deg nok strøm. Det er kjedelig å være på tur og plutselig oppdage at du ikke får ladet mobilen eller at varmesystemet ikke fungerer. Oppgraderer du batterisystemet med et Lithium-batteri har du vanligvis nok strøm for 4-5 dager, men det vil selvsagt variere etter hvor mye strøm du bruker. Les mer om ulike løsninger for camping uten strømkabel her.

Planlegg et budsjett

Det kan være lurt å planlegge et budsjett før du setter ut på tur. Med bobil finnes det gode alternativer for enhver lommebok. Fricamping er et rimelig alternativ, du betaler kun for mat og de utgiftene som er knyttet til selve kjøringen. Du finner campingplasser i alle mulige prisklasser, her velger du selv om du ønsker å gå for luksus eller budsjett. Husk å ta ferje- og bomutgifter med i beregningen, disse er det som regel en del av når du reiser i Norge.

Last ned appen «Bobilapp» 

«Bobilapp» er en app alle bobileiere bør ha på mobilen sin. Da vet du alltid hvor du finner nærmeste bobilparkering, tømmestasjon, campingplass, bensinstasjon og verksted. 

Har du ikke feriert i bobil før, kan det være lurt å anskaffe den i god tid før selve sommerferien slik at du får tatt en del kortere tilvenningsturer først. Det gjør det lettere å planlegg og forberede den store, trygge, norske bobilferien. God fornøyelse.

Klargjøring til sesongen er halve gleden

Begynner reiselysten å krible i kroppen? Gjør ventetiden kortere og sesongen bedre med skikkelig klargjøring av bobilen. Her er noen enkle, men viktige tips som gir deg større trygghet på veien samtidig som du tar godt vare på bobilen din.

Se etter skader

Det første du bør gjøre er å se etter eventuelle skader som kan ha oppstått i løpet av vinteren. Start med påbygget. Her bør du være ekstra oppmerksom på skjøtene. Kontroller også at takluken er tett. Ta en nøye gjennomgang av dekkene, og se etter sprekker og lekkasjer i ventilen. Mønsteret i dekkene skal være tydelig, og lufttrykket må være korrekt. Avslutt med en gjennomgang av alle utvendige lys. Her kan det være greit med litt hjelp.

Ta en grundig utvendig vask

Etter en lang vinter trenger bobilen din en grundig vask utvendig. Bobiler er limt i skjøtene, så for å unngå at vinduene sprekker eller at fugemassen tørker inn, er det veldig viktig at du bruker en mild såpe. Vi anbefaler såpene fra Abnet, til tross for de skånsomme egenskapene er de ekstremt effektive, også på smuss. Vinduene i en bobil er laget av akryl, og bør ikke vaskes med kost. Dette gjelder også takluken. 

Innvendig vask

Til den innvendige vasken kan du bruke de samme produktene som du bruker i husholdningen. Du finner et stort utvalg av rengjøringsprodukter i vår utstyrsbutikk. Vask godt over bad, kjøkkenavdeling, kjøleskap, gulv og sittegruppe. Avslutt med et sveip over vinduene, ikke minst i førerhuset. Det gir bedre sikt og økt trygghet. Husk at du ikke skal vaske plastikk-toalettet med et vaskemiddel som er for sterkt.

Sjekk at vannsystemet fungerer

Det er viktig å sjekke at det ikke har oppstått frostskader på vannsystemet i løpet av de kalde vintermånedene. Steng alle kraner som har vært åpne under vinteren, fyll vann på vanntanken og kjør vannet gjennom vannsystemet. Sørg for at alle ventiler er lukket, ikke glem frostventilen som åpner av seg selv. Undersøk at det ikke lekker under bilen. Hvis alt er i orden kan du gjøre det samme med et rensemiddel. Rensemiddeletet vil fjerne eventuell skitt som har samlet seg i rørene. 

Sjekk gasskap- og tilgang

Start med å skru på gassen i gasskapet. Når du først er inne i gasskapet kan du sjekke at det ikke har oppstått sprekker i gasslangen i løpet av vinteren. Husk at gasslangen skal byttes ut hvis den er eldre en fire år, du finner datostempling på selve slangen.

Etter at gassen er skrudd på, tenner du et kokebluss. Da ser du om gassen faktisk er gått på, og du får luft ut av systemet. Når flammen er jevn kan du sjekke at kjøleskap og varmesystem fungerer slik det skal. Noen ganger trengs det flere forsøk for å få start.

Sjekk batteriet

Batterier har selvutlading når de ikke er i bruk, og det er derfor viktig at du tester både startbatteri og bodelsbatteri etter at bobilen har stått lagret. Dersom det er behov kan du toppladet batteriene med en batterilader.

Årlig service

Vi anbefaler at du tar en årlig service på din bobil. Motor, gir, drivverk og fjæring bør sjekkes av en fagperson før du setter ut på tur. Når du utfører servicen hos oss får du ett års mobilitetsgaranti. Med mobilitetsgaranti kan du senke skuldrene når du er ute å reiser, skulle det oppstå problemer med bobilen din, får du gratis frakt til nærmeste autoriserte bobilverksted. Gjelder for biler opp til 5 tonn. Bestill time for service her.  

Skal bobilen din ha EU-kontroll?

Når du klargjør bobilen kan det være lurt å sjekke om den skal ha EU-kontroll. Det gjør du enkelt her. Vi utfører EU-kontroll på bobiler inntil 7500 kg. Bestill EU-kontroll til din bobil her.

Polering

Sist, men ikke minst, anbefaler vi at du polerer bobilen din en gang i året. Dette er viktig for å gi lakken lengst mulig levetid, i tillegg til at bobilen ser enda flottere ut. Du bør vente til temperaturen er godt over 10 grader før du går i gang med poleringen, da vil effekten være størst.  

Ønsker du en grundigere gjennomgang finner du det i service og garantiheftet du fikk ved overlevering av bobilen din. Har du andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss – vi hjelper deg mer enn gjerne. Og med det sagt gjenstår det bare å ønske en god sesong!

Camping uten strømkabel

Fricamping blir mer og mer populært blant bobileiere. Ikke minst i Norge hvor allemannsretten gir store muligheter. Du kommer enda tettere på spektakulære naturopplevelser og har friheten til å reise akkurat dit du vil. Men ikke glem at du trenger strøm.

(mer…)

Tett på opplevelsene med bybobil

Bybobilen er genial. Stor nok til å dra dit du vil, så lenge du vil, og liten nok til at du enkelt kommer deg rundt selv på smale veier, og ikke minst, at du kan parkere nesten over alt. Den har selvsagt også alt du forventer av en bobil – god soveplass, bad og toalett, sittegruppe og kjøkken. 

Fricamping med bybobil

Fremkommeligheten gjør bybobilen ypperlig for deg som er glad i fricamping. Med en mindre bobil er det enda enklere å reise akkurat dit du ønsker, den er også mindre iøynefallende i terrenget. Opplev den vakre naturen eller parker steder hvor du har tilgang til aktiviteter som surfing, kajakk eller alpint. Bare husk å sette deg inn i lover og regler før du setter ut på tur. Vår ambassadør Kari Schibevaag har mange gode tips til deg som vil reise rundt i Norge med bybobil. Les hennes blogginnlegg her.

Spar penger på ferjeutgifter

Reiser du langs vår langstrakte norske kyst, kan en bybobil spare deg for store ferjeutgifter. Ferjeprisene avhenger nemlig av lengden på kjøretøyet ditt og bobiler under 6 meter har en egen takst. Er bobilen din lenger en 6 meter vil prisen i mange tilfeller dobles. Les mer om ferjepriser her. 

Bybobilen som en personbil nummer to

Mange velger å bruke bybobilen som en personbil nummer to når de ikke er på tur. Det er ikke så rart med tanke på den høye kjørekomforten. Du sitter høyt oppe og har god oversikt over trafikkbildet, at den er smal og kort gjør den også enkel å manøvrere. Bybobilen fungerer utmerket også i hverdagen.

Førerkort klasse B

Du trenger ikke å utvide sertifikatet ditt for å kjøre en bybobil. Det holder med førerkort klasse B for å kjøre alle bobiler under 3500 kg. Vurderer du å kjøpe en større bobil? Du trenger førerkort klasse C1 for å kjøre en bobil opptil 7500 kg og førerkort klasse C for å kjøre en bobil som er over 7500 kg.

Mindre vedlikehold

På grunn av størrelsen er bybobilen enklere å oppbevare når den ikke er i bruk. En mindre bobil krever også mindre vedlikehold. Tiden du sparer kan du bruke på flere opplevelser langs veien.

Pössl-forhandler

Sola Bobil er Norges største bybobilforhandler og har 13 års erfaring som merkevareleverandør for Pössl. Pössl er Europas største bybobil produsent og de leverer bobiler av svært høy kvalitet. I Pössl vet de hva som er viktig for kunden, og de kommer hele tiden med nye smarte løsninger, som gjør livet på fire hjul enklere. Les mer om fordelene med en Pössl her. Bobilene kommer i ulike størrelser og er egnet for alt fra 2 til 4 personer. Se vårt store utvalg her.

By eller land, med bybobil går allting an.

Gøy med barn i bobil

Stadig flere barnefamilier skaffer seg bobil. Å reise på langtur med barn i bobilen kan være drøm. Men det er noen ting du skal ta hensyn til for at drømmen skal gå helt i oppfyllelse.

Forsvarlig sikring

Det aller viktigste er å sikre barna forsvarlig under kjøreturen. Det er samme krav til sikring av barn i bobil som i vanlig personbil. Barn opptil 135 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til barnets vekt og høyde. Barn som er mellom 135-150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr hvis det er tilgjengelig i bilen. 

Sjekk nyttelastkapasitet

Når hele familien reiser på tur kan det fort bli mye bagasje. Sjekk bobilens nyttelastkapasitet før du reiser så unngår du en kjedelig bot. Skal du kjøpe ny bobil kan det være lurt å gjøre seg opp noen tanker om nyttelast på forhånd. Jo høyere nyttelast, jo mer kan du ha med deg!

Underholdning til kjøreturen

Skal dere kjøre langt kan det være lurt med litt underholdning til kjøreturen. Har du spisebord ved sitteplassen kan barna pusle, tegne eller se filmer. Hør på barnas favoritt sanger eller sett på en lydbok. Det finnes også mange morsomme billeker hele familien kan være med på, bokstavleken er alltid en slager. Vær kreativ, bare fantasien setter grenser!

Snacks

Husk å pakke med enkle måltider og snacks til kjøreturen. Frukt og grønnsaker kan være gode alternativ, det er sunt og smuler lite. Unngå drikke med kullsyre, dette fører fort til flere toalettbesøk. 

Unngå de lengste kjørestrekningene

Med barn i bilen er det lurt å unngå de lengste kjørestrekningene, fem timer er ofte mer enn nok for de minste. Legg inn nok pauser hvor både store og små kan strekke på beina. Har du små barn kan det være lurt å legge kjøreturen til tidlig morgen eller sent på kveld når barna skal sove.

Barnevennlige campingplasser

Legg overnattingene til campingplasser som egner seg godt for barn. Store lekeplasser eller svømmebasseng slår sjelden feil hos de små. På campingplasser er det ofte andre mange barn og det er ikke vanskelig å finne nye lekekamerater. Husk å booke campingplass på forhånd, det blir fort fullt!

Få klesvasken unnagjort når du kan!

Med en hel familie på tur blir det fort mye klesvask. Stopper du på en campingplass har du som regel tilgang på vaskemaskin og tørketrommel, da kan det være lurt å få unnagjort klesvasken mens du har mulighet. Reiser du på fricamping må du ta klesvasken for hånd, ta med tørkestativ og vaskepulver!

Ta med sykler

Det er ingen dum idé å ta med sykler på bobilturen. Å sykle inn til nærmeste by kan fort bli en opplevelse i seg selv. Med sykkel er det også enkelt for barna å komme seg rundt på campingplassen på egenhånd. Har du ikke sykkelstativ fra før, finner du det i vår utstyrsbutikk. 

Bobilferie med barn byr på et hav av muligheter. Det er bare å begynne å drømme seg bort. 

Hva gjør en bobil fra Pössl smart?

Smart er i tiden. Hus blir smartere. Maskiner blir smartere. Byer blir smartere. Og bobiler. Pössl er Europas fremste produsent av bybobiler, og har over 30 års erfaring fra utvikling av smarte løsninger. Men det handler ikke så mye om digitale styringsmuligheter og kunstig intelligens. Dette er praktiske, gode løsninger som gjør livet i en bobil mer komfortabelt og trivelig.

Svingbadet

Pössl har kommet opp med flere geniale løsninger til baderom. Bad med svingbar vegg gir to romslige baderom i ett. Flere av baderomsløsningene har også dør som kan brukes som romdeler mellom oppholdsdelen og soveromsdelen.

Plass i massevis

Gode lagringsmuligheter er et must. Og det har Pössl i overflod. Hengeskap under sengen, hev- og senkbare senger, innfelte oppbevaringsrom i gulvet, lagringsskuff som også fungerer som stigbrett til sengen, overskap over senger og sittegruppe, og ikke minst, praktiske kjøkkeninnredninger med nok plass til alt du trenger av utstyr. Og toveis-hengslet kjøleskap er prikken over i’en. Det kan åpnes like enkelt både fra innsiden og utsiden av bilen.

Mulighetenes sittegruppe

Sittegruppene har gjerne flere spennende muligheter. Selvsagt kan stolene i førerhuset snus slik at de blir en del av sittegruppen. Bordet har svingklaff som gjør det enkelt å bruke, og kan utstyres med ekstrabord som blir til ekstra soveplass.

God natt

7-soners komfortmadrasser er standard i alle D-line-modellene til Pössl. Da snakker vi komfort og god søvnkvalitet. Soveseksjonene finnes med dobbeltseng eller to separate romslige senger. Pössl har også modeller med hev/senk sengeløsning. Det gir ekstra oppbevaringsplass for sykler, surfebrett eller annet plasskrevende utstyr underveis.

Vil du vite mer om Pössls smarte løsninger, finner du detaljert informasjon om alle modellene på www.possl.no

De smarte løsningene er helt enkelt geniale. Det hører vi fra stadig flere begeistrede Pössl-eiere.

God tur.

På tur med menneskets beste venn

Nå vil nok en del bobileiere hevde at bobilen er menneskets beste venn, mens de fleste andre nok tenker mer i retning av en logrende og fornøyd hund. Det fine er at den ene ikke utelukker den andre. Hund i bobil går som regel helt fint. Her er en del bobiltips både du og hunden vil sette pris på.

Sikre hunden din riktig under kjøring

Det er viktig å sikre hunden under kjøring. Det finnes ulike måter å løse dette på. Du kan enten ha hunden i bur, eller sikre den ved hjelp av en sele. Hvilken løsningen du bør gå for kommer an på hundens størrelse og hvordan bobilen er løst. Skal du ha hunden i bur må dette være sikret på riktig måte. Ta gjerne kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den beste løsningen for deg og hunden din! 

Start med en tilvenningsperiode

Det kan vært lurt å starte med en tilvenningsperiode for å gjøre hunden trygg i bobilen. Start med kortere kjøreturer, etterhvert som hunden blir tryggere kan du legge inn en overnatting. Ta med noe kjent hjemmefra som du vet hunden liker, for eksempel en bamse eller et pledd. Med en gradvis tilvenning er det også mindre sjanse for at hunden blir bilsyk.

Utvendig dusj

En utvendig dusj er veldig praktisk når du har hund med deg på tur. Da kan du enkelt vaske av søle sånn at ikke hunden drar med seg dette inn i bobilen.

Gi hunden nok vann

Sørg for at hunden får nok vann i løpet av kjøreturen. Invester gjerne i en vannskål som ikke søler når du kjører. Det gjør livet enklere både for deg og hunden din. 

Ha alltid førstehjelpsskrin tilgjengelig

Når du er på tur kan det noen ganger være langt til nærmeste veterinær, derfor er det ekstra viktig at du har et førtehjelpsskrin lett tilgjengelig. Dette bør blant annet inneholde flåttfjerner, sårspray og klotang.

Skal du på utenlandsreise?

Skal du på utenlandsreise må du huske at hunden trenger eget pass. Et hundepass inneholder chipnummer og dokumentasjon av vaksiner og behandlinger og utstedes hos veterinæren. Her er det smart å være tidlig ute. Ved utenlandsreiser er det også lurt å sjekke hvilke vaksiner som kreves i landene du skal reise til, og hvilke regler som gjelder der. 

Advarsel! Det kan være at hunden trives så godt i bobilen at du må montere hjul på hundehuset.

God tur.

Vår ambassadør Kari og hunden Truls tilbringer store deler av året i bobil. Her er hennes 6 beste tips til deg som vil ha hunden med på bobiltur!

  1. Husk å ha med nok gass til varmesystemet på vinteren, hunder liker å ha det varmt og godt.
  2. Ha alltid mat og vann stående fremme.
  3. Legg inn nok stopp, både du og hunden din trenger pauser.
  4. Lukk opp vindu.
  5. Ha det ryddig sånn at hunden kan bevege seg fritt når du stopper.
  6. På sommeren er det viktig at du ikke har hunden i en varm bobil.

Vinterferie med bobilen

Hvorfor bare bruke bobilen i sommerhalvåret? De fleste moderne bobiler har både isolasjon og varmeannlegg som gjør det lett å dra på tur året rundt. Stadig flere oppdager de spennende mulighetene bobilen gir på vinterstid. Her har vi noen kloke råd som sikrer de gode bobilopplevelsene når kulda setter inn.

Kjør forsiktig

Når du bruker bobilen på vinteren er det viktig at du kjører ekstra forsiktig. Bobiler er baktunge, har mye lengre bremselengde enn personbiler og generelt dårligere kjøreegenskaper. Det kan være lurt å legge kjøreturen til Riks- eller Europaveier der det er mulig. Disse veiene er ofte bedre vedlikeholdt og vil saltes og brøytes gjennom vinteren. Det er heller ikke dumt å legge reisetiden til et tidspunkt med lite trafikk. Når du skal ut på tur om vinteren anbefaler vi alltid at du skifter til nye piggdekk, da får dekkene bedre veigrep. Du vet aldri hvilke forhold du møter, husk å ha spade, slepetau og kjetting lett tilgjengelig. 

Parkering på vinteren

Stadig flere campingplasser i Norge har åpent også om vinteren. Her finner du en komplett oversikt over alle campingplasser i Norge. Fortrekker du fricamping, er heller ikke det et problem. Ofte er det lettere å finne parkeringsplass om vinteren enn om sommeren. Bare husk at du ikke kan parkere utenfor vei eller parkeringsplass. Står du på utmark må du være minst 150 meter fra nærmeste hus og du kan ikke bli på samme plass i mer enn 2 døgn. Husk å sjekke været dit du reiser på forhånd så slipper du å måtte snu på grunn av dårlig føre. 

Oppgrader batterisystemet

Det kan være en fordel med ekstra bodelsbatteri når du bruker bobilen din på vinteren, spesielt om du fricamper. Vi anbefaler å oppgradere batterisystemet med et lithiumbatteri som tåler kulden godt. Les mer om lithiumbatteri og andre løsninger for camping uten strømkabel her.

Varmesystem i bobilen

De fleste bobiler i dag er godt isolert og utstyrt med varmesystem som holder bobilen varm og god i kulden. Bobilene har enten vann- eller luftvarme som begge er godt egnet for vinterbruk. Men bruker du bobilen i ekstrem kulde kan det være lurt å se etter en bobil med varmesystem som går på vann, da dette som regel gir hakket jevnere og mer behagelig varme.  

Pass på at vannet ikke fryser

Er du på tur i temperaturer på -15 grader eller lavere er det stor sannsynlighet for at du opplever problemer med vannet i bobilen din. Plutselig tetter det seg i dusjen eller fryser i spillvannstanken. Skal du bruke bobilen i ekstrem kulde anbefaler vi derfor at du velger en bobil som er spesialtilpasset dette formålet. Eura Mobil er den perfekte vinterbobilen og er blant annet utstyrt med dobbelt gulv og oppvarmet spillvannstank. Se vårt store utvalg av Eura Mobil her

Så da kan vinteren bare komme. God tur.

Veien til vellykket vinterlagring

Mange av dagens bobiler tåler aktiv bruk om vinteren, men dersom du foretrekker at bobilen går i vinterdvale, er det en del ting du bør huske på. Her er en del viktige tips som gir god vinterlagring og en bobil som er godt forberedt på neste sesong. 

Hvor bør bobilen stå?

Bobilen skal helst stå innendørs eller under tak. Om det ikke er mulig og du oppbevarer bobilen utendørs er det viktig at den står på tørt underlag. Ikke ha presenning over bobilen, det kan blant annet kan føre til skraper i lakken. Husk at håndbrekket ikke skal stå på når du parkerer bobilen over en så lang periode, men sørg for at den står i gir så den ikke kan trille.

Tøm bobilen for vann

Det er veldig viktig at du tømmer bobilen for vann før vinteren. Start med å tømme vanntanken, deretter kjører du rensemiddel gjennom vannsystemet for å unngå at det samler seg skitt i rørene. Du kan gjøre det samme med frostvæske, det vil redusere muligheten for frostskader. Du får kjøpt både rensemiddel og frostvæske i vår utstyrsbutikk. Etter at frostvæsken er fylt på bør du tømme vanntanken en gang til. Det er også viktig at du legger dusjslangen i dusjkaret og setter alle kraner i midtstilling. Avslutningsvis kan du gjerne ta en liten tur med bobilen for å tørke ut de siste vanndråpene.  

Ta en grundig innvendig vask

Før vinteren er det lurt å ta en grundig vask av bilen innvendig. Sitteputer og madrasser bør trekkes litt ut fra veggen for å unngå fukt og jordslag. Oppbevarer du bobilen utendørs kan det være lurt å ta sitteputer og madrasser med deg hjem. Sengetøy, klær og dyner må fjernes og skapdørene bør settes litt på gløtt. For å unngå ubudne gjester er det viktig at du tømmer bobilen for mat. Ta en ekstra nøye vask av kjøleskap og sett det i luftestilling. Til slutt kan du sette inn en vifte som sørger for god luftsirkulasjon. Da unngår du at fukten setter seg.  

Toalettkassetten må tømmes

Toalettkassetten må tømmes og rengjøres. Du finner tømmestasjon rett utenfor våre lokaler. Når du rengjør toalettkassetten er det viktig at du bruker gode produkter. Vi har et stort utvalg i vår utstyrsbutikk og hjelper gjerne til med å finne riktig produkt.  

Sjekk gasskap- og tilgang

Gassen skal kobles av, ta gjerne en sjekk av gasslangen og se at den ikke har fått sprekker i løpet av sesongen. Husk at gasslanger skal byttes hvert fjerde år.

Fyll tanken med diesel

Fyll tanken med diesel for å hindre kondens og rim på innsiden av tanken. 

Maksimer lufttrykket i dekkene

For lite luft i dekkene gjennom vinteren kan i verste fall føre til at dekkene må byttes ut. Husk derfor alltid å maksimere lufttrykket i dekket før du setter bobilen til lagring. Lurer du på hva som er maksimalt lufttrykk for din bobil, finner du det i manualen. 

Lad batteriene regelmessig

Batteriene skal være fulladet når bobilen parkeres for vinteren og vi anbefaler at du lader opp batteriene regelmessig, helst hver 3-4 uke. Da unngår du at batteriene blir ødelagt i løpet av vinteren. Husk at batteriene er ekstra utsatt når temperaturen er lav. 

Smør utvendige låser og pakninger

Alle utvendige låser bør smøres med låsespray for å unngå at de fryser fast. På pakninger kan du bruke silikonstift. Låsespray og silikonstift finner du i vår utstyrsbutikk. 

Så, da skulle alt være på plass for at bobilen får en smertefri og velfortjent vinterdvale. 

TV og internett i bobilen

Å komme til et hotell uten TV eller trådløst nett, er i beste fall en skuffelse. Så hvorfor skal du ikke ha samme gode standard i bobilen? Det finnes flere gode løsninger både for mobilt bredbånd og TV. Nedenfor har vi beskrevet noen av de mest aktuelle, enten det handler om jobb eller underholdning.

Internett i bobilen

For å få internett i bobilen din trenger du et mobilt bredbånd. De fleste operatører tilbyr i dag mobilt bredbånd som er godt egnet for bobillivet, men husk at du må velge en operatør som har en bærbar løsning og ikke er avhengig av tilgang til strøm for å fungere. 

Internett i utlandet

Det kan være vanskelig å få tak i mobilt bredbånd som fungerer utenfor Skandinavia. Skal du reise til Tyskland, Italia eller kanskje enda lengre vil vi heller anbefale at du benytter deg av offentlige tilgangspunkter som kjøpesenter, bensinstasjoner og campingplasser for å få tilgang til internett i bobilen din.

Parabol

Vil du se favorittserien din på bobiltur? Det er ulike måter å få TV-signaler i en bobil. Tidligere var det svært vanlig å ha parabol i bobilen. Dette er en ganske dyr løsning, som vi sjelden anbefaler våre kunder. Velger du likevel å gå for parabol bør du kjøpe en som er selvsøkende. Da slipper du å finne signalene manuelt hver gang du stopper på et nytt sted. Har du parabol anbefaler vi Canal Digital sin TV-pakke.

Antenne

Det er også mulig å få inn TV-signaler via en antenne. Vi har selvsøkende antenne som tåler vær og vind i vår utstyrsbutikk. Med antenne anbefaler vi Riks-TV sin TV-pakke. Når abonnementet er opprettet, får du tilsendt et kort og en kortleser som kobles til TV-en din og tar imot signaler fra antennen. Ifølge Riks-TV skal signalene skal være tilgjengelig i 90% av Norge. Hvor gode signaler antennen får vil selvsagt avhenge av hvor bobilen er plassert. Husk at et tre eller et fjell kan hindre signalene. 

Strømming

Smart-TV er den billigste måten å få TV-signaler i en bobil, og den løsningen vi stort sett anbefaler våre kunder. Du er avhengig av å ha mobilt bredbånd og gode internettforbindelser, men vi opplever at dette er noe de aller fleste ønsker eller har fra før. Du slipper alle problemer knyttet til signal og med Google Chrome eller AppleTV strømmer du enkelt og billig dine favorittserier. Husk at dette først og fremst kan ses på en mobil eller ett nettbrett. Vil du se på TV-skjerm kan du kjøpe en HDMI-kabel.  

Innebygd smart-TV

Fra og med mars 2020 vil alle nye biler vi får inn ha TVér med smart funksjon. Det vil si at du ikke er avhengig av Google Chromecast eller AppleTV for å strømme ulike tjenester. Dette er rett og slett innebygd i TV-en. Vil du ha tilgang til lineær TV, kan du enkelt montere en antenne, og signalene går direkte til TVén. 

Hvor mye data bør du ha inkludert?

Lurer du på hvor mye data du bør ha inkludert i abonnementet ditt når du skal strømme? Hvilken kvalitet du velger å se i, vil påvirke datamengden. Har du et abonnement med 300 GB data i måneden, kan du se 428 timer med Neflix i SD, 100 timer i HD eller 42 timer i Ultra-HD. 

Da er det opp til deg om du vil ha «drive-in» underholdning, mobilt kontor, eller begge deler. 

God tur.

(mer…)

(mer…)

(mer…)

Drømmer du om bobil, anbefaler vi å være tidlig ute

Vi har bobiler i alle størrelser klar til Norgesferien. Å reise med Bobil i Norge er en fantastisk måte å oppleve vårt vakre land på.

(mer…)

Sola Bobil er autorisert bilverksted og kontrollorgan PKK av Statens vegvesen

Statens vegvesen er det eneste godkjenningsorganet i Norge som sikrer at din bil blir ivaretatt på en skikkelig måte av verkstedet.

Vi ser at flere aktører i vår bransje dessverre prøver seg med forskjellige useriøse «godkjenninger» som de har laget selv.

Å være godkjent bilverksted krever blant annet fagkompetanse (fagbrev) med jevnlig kursing, internkontrollsystem, et kvalitetsprogram og tilknytting til et kunnskapskartotek, og skikkelig verktøy.

Se etter godkjenningsskilt fra Statens vegvesen før du velger hvem som skal levere og ta service på din bobil!

Autorisert bilverksted

Sola Bobil er et autorisert bilverksted & kontroll organ PKK av Statens Vegvesen

Statens Vegvesen er det eneste godkjennings organet i Norge som sikrer at din bil blir tatt vare på en skikkelig måte av verkstedet.

Vi ser at flere aktører i vår bransje dessverre prøver seg med forskjellige «tulle godkjenninger» som de har laget selv og som faktisk ikke har noen verdi eller autorisasjon. Man kan jo spørre seg om det er for å villede kunden i mangel av faktiske krav til kunnskap?

Å være godkjent bilverksted krever blant annet fagkompetanse (fagbrev) med jevnlig kursing, internkontroll system, et kvalitets program og tilknytting til et kunnskaps-kartotek og skikkelig verktøy.

Hvor vil du kjøpe og serve din bobil? Se etter godkjenning skilt fra Statens Vegvesen før du velger leverandør!

 

Stolt forhandler av Eura Mobil

Vi er stolt forhandler av Eura Mobil. Her leveres det alkovebil, delintegrert bil med og uten senkeseng og selvsagt fullintegrert med og uten senkeseng foran.

Eura Mobil produseres i Tyskland nær Frankfurt. De kom med ny modell linje i 2016. Denne er oppgradert i 2019. For et flott produkt dette har blitt. Ja, faktisk så er vi enige med fabrikken når de sier at de har den nye overklassen.

Eura Mobil er den første fabrikken som bruker samme sammenføyningsteknikk som flyindustrien. Det resulterer i svært sterk konstruksjon der risiko for lekkasjeproblemer i skjøtene nærmest er eliminert. Det er dobbelt gulv i alle bilene fra Eura Mobil, det gjør dem til fullverdige vinterbiler. All teknikk for vann og spillvann ligger i det oppvarmede dobbeltgulvet. Som regel har vi ALDE vannbåren varme som er svært stillegående, og som Alde sier selv: «Du bare kjenner varmen, du hører den ikke.» Alde kan både varme forbruksvann og har vannbåren varme som kommer ut i radiatorer skjult langs veggen og i dobbeltgulvet. Energi får den fra Gass eller 230V, alt etter hva som er tilgjengelig med følgende kapasitet 5 KW gass og 3 KW strøm.

Møbelløsningene innvendig har topp finish, er svært godt sammenskrudde, og er særdeles innbydende. Her står design, kvalitet og komfort i høysetet. Fargene er avbalanserte og står nydelig sammen. Du får en indre ro når du setter deg i en Euramobil. Jo lenger du sitter, jo mer glad blir du i bilen. Belysning er 100% LED, og bilene er rolig og stemningsfullt lyssatt.

Alle Eura Mobil fra Sola Bobil leveres med 10 år garanti mot fuktskader. Det forutsetter kontroll hver 12. måned. Dette er en fabrikkgaranti som er inkludert i prisen når du kjøper bilen.

Når du kjører Eura Mobil kjenner du raskt hvorfor dette er en «overklasse-bobil». Den er smidig og lettkjørt, og utrolig rolig innvendig når du kjører. Da opplever du virkelig hva en godt skrudd bobil er.

Vi har kremen fra Eura Mobil på lager, biler som er svært godt tatt imot av våre kunder. Kom inn og prøvekjør en Eura Mobil, og kjenn hva ekte kvalitet er.

Eura Mobil – "den nye overklassen"

Vi er stolt forhandler av Eura Mobil. Her leveres det alkovebil, delintegrert bil med og uten senkeseng og selvsagt fullintegrert med og uten senkeseng foran.

Eura Mobil produseres i Tyskland nær Frankfurt. De kom med ny modell linje i 2016. Denne er oppgradert i 2019. For et flott produkt dette har blitt. Ja, faktisk så er vi enige med fabrikken når de sier at de har den nye overklassen.

Eura Mobil er den første fabrikken som bruker samme sammenføyningsteknikk som flyindustrien. Det resulterer i svært sterk konstruksjon der risiko for lekkasjeproblemer i skjøtene nærmest er eliminert. Det er dobbelt gulv i alle bilene fra Eura Mobil, det gjør dem til fullverdige vinterbiler. All teknikk for vann og spillvann ligger i det oppvarmede dobbeltgulvet. Som regel har vi ALDE vannbåren varme som er svært stillegående, og som Alde sier selv: «Du bare kjenner varmen, du hører den ikke.» Alde kan både varme forbruksvann og har vannbåren varme som kommer ut i radiatorer skjult langs veggen og i dobbeltgulvet. Energi får den fra Gass eller 230V, alt etter hva som er tilgjengelig med følgende kapasitet 5 KW gass og 3 KW strøm.

Møbelløsningene innvendig har topp finish, er svært godt sammenskrudde, og er særdeles innbydende. Her står design, kvalitet og komfort i høysetet. Fargene er avbalanserte og står nydelig sammen. Du får en indre ro når du setter deg i en Euramobil. Jo lenger du sitter, jo mer glad blir du i bilen. Belysning er 100% LED, og bilene er rolig og stemningsfullt lyssatt.

Alle Eura Mobil fra Sola Bobil leveres med 10 år garanti mot fuktskader. Det forutsetter kontroll hver 12. måned. Dette er en fabrikkgaranti som er inkludert i prisen når du kjøper bilen.

Når du kjører Eura Mobil kjenner du raskt hvorfor dette er en «overklasse-bobil». Den er smidig og lettkjørt, og utrolig rolig innvendig når du kjører. Da opplever du virkelig hva en godt skrudd bobil er.

Vi har kremen fra Eura Mobil på lager, biler som er svært godt tatt imot av våre kunder. Kom inn og prøvekjør en Euramobil, og kjenn hva ekte kvalitet er.

Pössl er Europas største bobilprodusent.

Med en totalproduksjon på hele 15.000 enheter har tyske Pössl en markedsandel i Europa på over 10% av alt som produseres av bobiler. Veien til toppen er preget av god kvalitet, nyvinning/produktforbedring, praktiske biler samt øye for hva som er viktig for kunden. Veien til toppen kan kun nås med entusiastiske kunder.

Flere og flere velger bybobil. Fremkommeligheten til bybobilen er jo perfekt. Og når det gjelder kvalitet er Pössl bybobil i en egen klasse.

Pøssl har mange smarte og velprøvde løsninger for å ivareta brukervennlighet, og ikke minst, komfort. Innen bybobil er Pössl vinneren.

Kom og prøvekjør hos Sola Bobil.

Pøssl er Europas største bobil produsent

Pøssl er Europas største bybobil produsent.Med en totalproduksjon på hele 15.000 enheter så har de en markedsandel i Europa på over 10% av alt som produseres av bobil. Veien til topp er preget av: god kvalitet, nyvinning / produktforbedring, praktiske biler samt øye for hva som er viktig for kunden, veien til topp kan kun nås med entusiastiske kunder.

Flere og flere velger bybobil, fremkommeligheten til bybobil er jo perfekt. Når vi ser på kvalitet så er Pøssl bybobil i en egen klasse. Pøssl har mange spesielle løsninger for å ivareta brukervennlighet og ikke minst komfort. Innen segment bybobil er Pøssl en vinner.

Ikke rart at de har en «gullfisk» i sin reklame.

Kom å prøvekjør en Pøssl hos Sola Bobil.

Urban bobil. Pössl er Norges mest solgte bybobil.

Sola Bobil er stolt forhandler og norsk hovedimportør av Pössl. Vi har målrettet satset på denne typen bybobil i mange år, og vet hva som er viktig å fokusere på. Det er kanskje derfor vi er blitt Norges bybobilleverandør nr. 1 fra 2014 til idag.

Pössl har vi på lager med forskjellige motor- og utstyrsversjoner. Det er vi som enklest kan hjelpe deg å finne den rette bilen, da vi normalt har de aller fleste variantene i utstillingen. Finner du ikke bilen hos oss, har vi en ordrereserve  som til enhver tid dekker de fleste modeller, motorer og farger. Snakk med oss, så vi skal finne din drømmebobil og levere den på en akseptabel tid.

Pössl er den største suksesshistorien innen bobil. De bygger kun bybobil og er Europas største fabrikant . Suksessen skyldes flere ting, men en viktig del er fokus på detaljer, og at bilen er bygget opp med tekniske løsninger og kapasiteter som stort sett er forbeholdt større bobiler.

Pössl sin filosofi: Perfekt til minste detalj.

Det store gjennombruddet for Pössl startet i 2012 med nye planløsninger som i dag er innført på omtrent alle modeller. Skal du kjøpe bybobil, vil vi anbefale at du prøver en Pössl. Samtlige modeller har solid håndverk i innredning med flott finish, smarte løsninger som er gjennomtenkt for å gi lang holdbarhet og lite problemer, og høy brukervennlighet. Skal du ha en flerbruksbobil, er Pøssl kongen i Europa. Du skjønner det når du prøver bilen.

Å kjøpe markedslederen gir også god økonomi. Foruten god pris på kjøp, får du en solid annenhåndsverdi den dagen du vil bytte/selge.

Kom og finn din drømmebil hos Norges bybobilleverandør nr. 1

Se gjerne mer på possl.no for utvalget og katalog online.

Økning av salg for Pøssl siste år i Norge mot året før:

2018 Økning pr. mai på hele 48,7% totalt i Norge

2017 Total økning på hele 36,4% totalt i Norge

2016 Økning 1% Totalt i Norge

2015 Økning 163,6% Totalt i Norge

Perfekt ti minste detalj. Pössl er Norges mest solgte bybobil/flerbruksbobil.

Sola Bobil er stolt forhandler og norsk hovedimportør av Pössl. Vi har målrettet satset på denne typen bybobil i mange år og har erfaring og kunnskap om hva som er viktig å fokusere på, kanskje derfor vi ble Norges bybobil leverandør nr. 1 fra 2014 til idag. Se mer under.

Pøssl har vi på lager flere varianter, med forskjellige motor og utstyrs versjoner. Det er vi som kan hjelpe deg å finne den rette bilen for deg, da vi normalt har de aller fleste varianter i utstilling. Finner du ikke bilen hos oss, da har vi en ordrereserve  som til enhver tid dekker de fleste modeller, motorer og farger. Så vi skal finne din drømme bobil, samt levere på en akseptabel tid.

Pössl er den største suksesshistorien innen bobil. De bygger kun bybobil og er Europas største fabrikant av denne type biler. Suksessen har flere sider, men en viktig del er fokus på detaljer og at bilen er bygget opp med tekniske løsninger og kapasiteter som stort sett er forbeholdt større bobiler.

Pøssl sin filosofi er: Perfekt i detalj.

Det store gjennombruddet for Pøssl startet i 2012, med nye planløsninger som i dag er innført på omtrent alle modeller. Skal du kjøpe bybobil, vil vi anbefale at du prøver en Pøssl, samtlige modeller har solid håndverk i innredning med flott finnish, smarte løsninger, gjennomtenkt for å gi lang holdbarhet og lite problemer og høy brukervennlighet, alt dette er viktige poenger med Pøssl. Skal du ha en flerbruksbobil så er Pøssl kongen i Europa på dette segmentet. Du skjønner det når du prøver bilen.

Å kjøpe markedslederen gir også god økonomi, foruten god pris på kjøp får du en solid annenhåndsverdi den dagen du vil bytte / selge

Kom og finn din drømmebil hos Norges bybobil leverandør nr. 1

Se gjerne mer på possl.no for utvalget og katalog online.

Økning av salg for Pøssl siste år i Norge mot året før:

2018 Økning pr mai på hele 48,7% totalt i Norge

2017 Total økning på hele 36,4% totalt i Norge

2016 Økning 1% Totalt i Norge

2015 Økning 163,6% Totalt i Norge

Vedlikehold av batteri gir god økonomi.

Vedlikehold av batteri er svært viktig når kulden setter inn. Bobiler har som regel to batterier, et til start og et til forbruk. Dynamoen på bilen klarer som regel ikke å lade mer en 80% på startbatteri, så det kan være nyttig å topplade med en god lader på startbatteri av og til. Bobiler som står lenge bør lades regelmessig. Sola Bobil leverer markedets beste ladere.

Her er link til Sønnak sine tips om batterivedlikehold. Det kan være nyttig lesing for en bobileier.

Sønnak veiledning batterivedlikehold

Vedlikehold av batteri gir god økonomi.

Vedlikehold av batteri er svært viktig når kulden setter inn. Bobiler har som regel 2 batteri, et til start og et til forbruk. Dynamoen på bilen klarer som regel ikke å lade mer en 80% inn på startbatteri, så det kan være nyttig å topplade med en god lader på startbatteri av og til. Bobiler som står lenge bør lades regelmessig. Sola Bobil leverer markedets beste ladere.

Under kommer noen linker til Sønnak sine tips om batteri vedlikehold, det kan være nyttig lesing for en bobil eier.

Sønnak veiledning batterivedlikehold

Pössl – bybobilen som er skapt for Norge.

Pössl er perfekt for Norge. Den lettkjørte bobilen kommer enkelt fram til de flotteste opplevelsene. For de fleste bobilentusiaster er det opplevelsen av frihet som er i fokus. I en Pössl oppnår du nettopp dette. Bilen passer for norske veier, ferjer og parkeringsplasser. Sikkerheten er høy og terskelen for å bruke bobilen lav. Ikke rart at Pössl-kundene er fornøyde.

Velkommen til prøvekjøring.

Pössl – bybobilen som er skapt for Norge

Pössl er bygget perfekt for Norge. Snedden og lettkjørt kommer du lett frem til de flotteste opplevelsene. Det er opplevelsen av frihet som er i fokus, og i en Pössl oppnår du nettopp dette. Bilen passer for Norske veier, ferjer og ikke minst parkeringsplasser. Sikkerheten er høy og terskelen til å bruke bobilen lav. Ikke rart at Pössl-kundene er så fornøyd.

Velkommen til prøvekjøring.


Sola Bobil